Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
flybe

Flybe

Flybe is een budgetluchtvaartmaatschappij die is opgericht in 1979.
De thuisbasis van Flybe is het Engelse Exteter. De maatschappij vliegt naar bestemmingen binnen Engeland, Ierland en Europa. In totaal vliegt de maatschappij naar 65 bestemmingen aan. Binnen Nederland vliegt de maatschappij van en naar Schiphol en Groningen Airport. De maatschappij biedt betaalbare vliegtickets aan.

Ruimbagage

De hoeveelheid ruimbagage die je mag meenemen hangt af van het pakket dat je kiest. Als je kiest voor het basispakket, dan zit daar geen ruimbagage bij in. In de uitgebreidere pakketten mag je ruimbagage van maximaal 20 of 40 kg meenemen. Je kan kiezen voor extra ruimbagage, maar daar moet je voor bijbetalen. Er zijn speciale deals beschikbaar voor studenten.

Handbagage

Het maximale gewicht aan handbagage ligt op 10 kg. De afmetingen van de bagage mogen niet groter zijn dan 55 x 40 x 23 cm. Als je kiest voor het all-in pakket mag je een extra persoonlijk item meenemen aan boord, zoals een laptop of een handtas. Als de handbagage zwaarder is dan voorgeschreven wordt er extra geld in rekening gebracht.

Inchecken

Er zijn verschillende manieren waarop je kan inchecken. Je kan kiezen voor automatische check-in, waarbij je per e-mail of op je mobiele telefoon je boardingpass aangeleverd krijgt. Ook kan je kiezen voor web check-in zodat je online kan inchecken. Natuurlijk kan je ook inchecken op het vliegveld bij een selfservice check-in of bij de balie van de vliegtuigmaatschappij.

Klassen

Er zijn geen aparte klassen in de vliegtuigen van Flybe, maar je kan wel uit drie verschillende pakketten kiezen, afhankelijk van je eigen voorkeur. Zo mag je bij de uitgebreidere pakketten je eigen stoel uitkiezen en als je liever meer beenruimte wil kan je dat ook aangeven. En mocht je van reisbestemming veranderen, dan kan je dit kosteloos wijzigen.

Keuze pakketten van Flybe
  • Just Fly
  • Get More
  • All In
Catering

Flybe biedt een assortiment aan (fris)dranken, snacks en sandwiches aan tijdens de vlucht. Deze zijn niet bij het ticket inbegrepen en moeten in het vliegtuig worden afgerekend. Kies je voor het all-in pakket, dan krijg je korting op eten en drinken. Er worden geen warme maaltijden of diners geserveerd aan boord van Flybe.