Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
finnair

Finnair

Finnair is de Finse nationale luchtvaartmaatschappij. Het bedrijf bestaat al sinds 1923, haar vliegtuigen vliegen vanaf de luchthaven Helsinki-Vantaa. Finnair biedt de kortste route naar Azië aan, maar heeft ook een groot aantal vluchten binnen Europa. Het bedrijf staat bekend om de betrouwbaarheid en goede service. De Finnen zijn onderdeel van oneworld, een samenwerking tussen verschillende luchtvaartmaatschappijen. Deze samenwerking bestaat onder andere uit een frequent flyer programma, alsmede goed op elkaar afgestemde vluchten.

De bestemmingen

Finnair vliegt vanaf 50 Europese steden naar Helsinki en terug. Vanuit Amsterdam zijn er dagelijks meerdere vluchten. Het is ook mogelijk om vanaf Helsinki door te vliegen naar Azië. Er wordt elke dag naar China, India, Thailand, Japan, Seoel en Singapore gevlogen. De vluchten van de Finse luchtvaartmaatschappij zijn de korste en snelste in die richting vanuit Europa.

Hand- en ruimbagage

Je mag maximaal 8 kilo aan handbagage meenemen. De maximale afmetingen van de bagage zijn 56x45x25 cm. Aan ruimbagage mag je als je Economy Class vliegt 1 koffer of tas van 23 kilo meenemen. Bij business class mag de bagage ook 23 kilo zwaar zijn, maar mag dan wel bestaan uit twee aparte tassen of koffers.

Inchecken

Het is mogelijk om online in te checken, of via mobiele telefoon. De Finse luchtvaartmaatschappij was een van de eerste bedrijven die deze mogelijkheid aanbood. Er kan vanaf 36 uur voor vertrek al ingecheckt worden, met e-ticketnummer en achternaam, of anders met gebruikersnaam en wachtwoord.

Verschillende klassen

Finnair hanteert een economy class en een business class. Beide klassen bieden veel comfort. Passagiers hebben op intercontinentale vluchten in beide klassen een eigen videoscherm met video on demand, waarbij business class dan nog de keuze heeft voor de nieuwste films. In de business class staan comfortabele lie-flat of full-flat stoelen.

Catering

Bij Finnair is de catering bij de prijs inbegrepen. In Economy Class krijg je een snack of maaltijd bij een vlucht binnen Europa, buiten Europa kan je uit diverse maaltijden kiezen. In business class heb je een grote keuze uit maaltijden en soorten wijn, die je eventueel al vantevoren kan bestellen. De catering van de Finnen staat bekend als een van de beste in de wereld.