Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
emirates

Emirates

Emirates is de luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emirates. Sinds de oprichting in mei 1985 is de maatschappij heel snel gegroeid. De thuishaven van Emirates is de luchthaven van Dubai. De vloot bestaat uit 158 toestellen. Sinds 1990 heeft de maatschappij nog elk jaar een award gewonnen. Als je met Emirates vliegt, dan weet je dus dat hierbij een uitstekende service wordt verleend. Bij Emirates heb je de keuze om te vliegen in Economy Class, Business Class of First Class.

Bestemmingen

Emirates vliegt naar meer dan honderd bestemmingen wereldwijd. In Nederland worden er alleen vluchten aangeboden vanaf Amsterdam naar Dubai.

Bagage

Passagiers van Emirates mogen gratis bagage meenemen. Per vliegklasse worden hier andere eisen voor gehanteerd. Wanneer je in de Economy Class vliegt dan mag je één stuk bagage meenemen van maximaal 30 kg, in de Business Class is dit 40 kg en in de First Class 50 kg.

Handbagage

Je mag gratis handbagage meenemen tijdens een vlucht van Emirates. Hiervoor gelden per vliegklasse andere voorwaarde. Als je in de Economy Class vliegt, dan mag je gratis één stuk handbagage meenemen van maximaal zeven kg met de afmetingen die niet groter mogen zijn dan 55x38x20 cm. Passagiers in de Business Class en First Class mogen maximaal twee stuks handbagage meenemen van maximaal twaalf kg in totaal.

Inchecken

Bij Emirates kan je online inchecken en bij de incheckbalie op de luchthaven. Online inchecken is vanaf 24 tot negentig minuten voor vertrek mogelijk. Hierbij kan je alvast een stoel reserveren. Je boarding pass dien je uitgeprint mee te nemen naar de luchthaven. Het online inchecken is mogelijk voor alle bestemmingen van Emirates.

Entertainment, eten en drinken

Tijdens je vlucht hoef je je absoluut niet te vervelen. Via een eigen televisiescherm kan je naar films en televisieprogramma’s kijken en muziek luisteren. Ook krijg je tijdens je vlucht maaltijden en dranken geserveerd.