Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
easyjet

Easyjet

Easyjet is een bekende Britse lowbudget-luchtvaartmaatschappij, welke is opgericht in 2005. Easyjet heeft Londen Luton als thuishaven. De prijzen van de vluchten zijn erg voordelig, door veel kosten te besparen. Zo moeten passagiers zelf het eten of drinken aan boord betalen. Ook worden de omdraaitijden kort gehouden. Er wordt dan ook streng opgetreden tegen reizigers die te laat zijn en de stewards en stewardessen moeten zelf alles opruimen na de vlucht. Easyjet heeft maar één vliegklasse.

Bestemmingen

Easyjet biedt vluchten aan naar 119 bestemmingen in 31 landen. In Nederland worden er alleen vluchten aangeboden vanaf Schiphol. Vanaf Amsterdam wordt er gevlogen naar 22 bestemmingen in Europa.

Bagage

Je mag geen gratis ruimbagage meenemen. Tijdens het online reserveren van een ticket kan je aangeven of je bagage mee wilt nemen. Dit dien je dus van tevoren aan te geven. Iedere passagier die bagage mee wilt nemen moet hiervoor een bepaald bedrag betalen. Je mag maximaal 20 kg meenemen. Als je meer bagage mee wilt nemen, dan worden hier kosten voor in rekening gebracht. Het maximum toegestane gewicht is 32 kg. Als je niet van tevoren hebt aangegeven dat je extra bagage mee wilt nemen, dan worden hier hogere kosten voor in rekening gebracht.

Handbagage

Als handbagage mag iedere passagier gratis één stuk meenemen met de maximale afmetingen van 56x45x25 cm. Dit komt neer op 5 kg. Ook laptops, aktetassen, handtassen en laptoptassen worden onder één stuk handbagage gerekend.

Inchecken

Bij Easyjet kun je online inchecken of op de luchthaven bij de balie. De voorkeur gaat echter uit naar online inchecken. Dit kan je al vanaf zestig dagen tot twee uur voor vertrek doen. Na het inchecken kan je je uitstapkaart uitprinten. Zo kan je op de luchthaven in één keer doorlopen naar de douane en gate.