Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
corendon airlines

Corendon Airlines

Corendon Airlines is een jonge Turkse lowbudget-luchtvaartmaatschappij, welke lijn- en chartervluchten uitvoert. De maatschappij is in 2000 opgericht en beschikt over een vloot van meer dan negen vliegtuigen. Onder Corendon Airlines, valt ook de dochteronderneming Corendon Dutch Airlines, welke in 2011 is opgericht. Het hoofdkantoor van de luchtvaartmaatschappij is gevestigd in Antalya. In Nederland heeft het een kantoor in Lijnden.

Bestemmingen

Corendon Airlines biedt vluchten aan vanaf alle Nederlandse luchthavens naar bekende vakantiebestemmingen, welke voornamelijk in Europa en Noord-Afrika liggen. Er wordt vaak gebruik gemaakt van een zomer- en winterschema.

Bagage

Bij Corendon Airlines mag je maximaal 20 kg aan bagage gratis meenemen. Kinderen onder de twee jaar mogen geen gratis bagage meenemen. Voor extra bagage wordt 7 euro per kilo in rekening gebracht. Het maximale gewicht dat je aan bagage mee mag nemen is 32 kg. Voor het meenemen van handbagage geldt een maximum toegestaan gewicht van 5 kg. De bagage mag niet groter zijn dan 45x35x15 centimeter.

Inchecken

Corendon Airlines biedt je twee mogelijkheden om in te checken. Je kunt dit online doen, maar ook bij de incheckbalie op de luchthaven. Dit kan je 24 uur tot vijfeneenhalf uur voor vertrek doen. Hierbij kan je zelf een stoel reserveren. Het is ook mogelijk om een stoel met extra beenruimte te reserveren. Hier betaal je 15 euro extra voor. Wanneer je online incheckt, dan dien je je boardingcard uit te printen en deze op de luchthaven te laten zien. Je kunt ook inchecken bij de balies op de luchthaven. Dit moet minimaal twee uur voor vertrek.

A la carte service

Corendon Airlines biedt een a la carte service aan. Je kunt verschillende koude snacks en maaltijden of drankjes kopen. Op lange vluchten kan je ook warme maaltijden en snacks bestellen.