Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
cathay pacific

Cathay Pacific

Cathay Pacific is een Aziatische luchtvaartmaatschappij welke is gevestigd in Hongkong. De thuishaven van deze maatschappij is Hong Kong International Airport. Cathay Pacific werd in 1946 opgericht in Shanghai. Cathay Pacific is al bekroond met diverse awards en prijzen. In 2003 en 2005 werd de maatschappij door Skytrax uitgeroepen de beste luchtvaartmaatschappij ter wereld, in 2006 kreeg het van OAG de prijs als beste luchtvaartmaatschappij van het jaar en in 2009 riep Skytrax Cathay Pacific weer uit tot luchtvaartmaatschappij van het jaar. Het moge duidelijk zijn; een vlucht met Cathay Pacific is heel comfortabel en luxe. Je kunt vliegen in drie klassen. Dit zijn Economy Class, Business Class en First Class.

Bestemmingen

De luchtvaartmaatschappij biedt vluchten aan naar 114 bestemmingen in 36 landen overal ter wereld. In Nederland biedt Cathay Pacific vluchten aan vanaf Schiphol. De vluchten gaan voornamelijk naar Aziatische landen.

Bagage

Per vliegklasse en bestemming worden er verschillende bagagevoorwaarden gehanteerd. Voor de meeste bestemmingen geldt, dat passagiers die vliegen in de Economy Class één stuk bagage van 20 kg gratis mee mogen nemen. Voor Business Class is dit één stuk bagage van 30 kg en voor First Class zijn dit twee stuks bagage van 40 kg in totaal. Als je met een kind reist, dan mag je in elke klasse 10 kg extra bagage meenemen.

Handbagage

Ook voor het meenemen van handbagage, gelden er in elke vliegklasse verschillende voorwaarden. Elke passagier mag gratis één stuk handbagage meenemen met de maximale afmetingen van 56x36x23 cm. In de Economy Class mag deze handbagage maximaal 7 kg wegen, in de Businessclass is dit 10 kg en in de First Class 15 kg.

Inchecken

Cathay Pacific biedt haar passagiers verschillende mogelijkheden om in te checken. Dit kan je op de luchthaven doen bij de incheckbalie, bij de self check-in-kiosk of online.

Online inchecken

Passagiers van Cathay Pacific kunnen vanaf 48 uur tot negentig minuten voor vertrek online inchecken. Hierbij kan je zelf zitplaatsen reserveren. Na het online inchecken kan je de instapkaart uitprinten. Deze moet je op de luchthaven laten zien. Ook is het mogelijk om na het online inchecken nog van zitplaats te veranderen.

Entertainment, eten en drinken

Gedurende je vlucht kan je gebruik maken van het video- en audio entertainment systeem, waarbij je tal van films, televisieprogramma’s en muziek kunt bekijken en luisteren. Ook kan je tijdens een lange vlucht maaltijden en wat te drinken bestellen.