Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
brussels airlines

Brussels Airlines

Brussels Airlines is de luchtvaartmaatschappij van België. De thuisbasis is Brussels Airport. De luchthaven vervoert ruim vijf miljoen passagiers per jaar. Brussels Airlines biedt vluchten aan op verschillende niveaus. Je kunt kiezen uit vijf reisklassen. Zo kan je kiezen voor een voordelige lowbudget vlucht, maar ook voor een luxere reis met heel veel comfort. De vloot bestaat uit 46 toestellen.

Bestemmingen

De dichtstbijzijnde luchthaven waar Brussels Airlines vluchten aanbiedt is Brussels Airport Zaventem. Er wordt voornamelijk gevlogen naar bestemmingen in Europa en Afrika.

Bagage

De hoeveelheid bagage die je mee wilt nemen is afhankelijk van de reisklasse en je bestemming. Als je in de Economy Class naar een Europees of Afrikaans land reist, dan mag je gratis één stuk bagage meenemen van maximaal 23 kg. Als je in de Economy Class naar de Verenigde Staten reist, dan mag je gratis één stuk bagage meenemen van maximaal 32 kg. Passagiers die in de Businessclass naar een Europees, Afrikaans land of de Verenigde Staten reizen, mogen gratis twee stuks bagage meenemen van 32 kg per stuk.

Handbagage

Voor het meenemen van handbagage gelden er per vliegklasse andere voorwaarden. Voor een korte of middellange reis mag je in de Economy Class Light maximaal één stuk van 6 kg aan handbagage gratis meenemen. In de Economy Class Flex is dit één stuk handbagage van 12 kg. In de Business Class mag je gratis twee stuks handbagage van in totaal 16 kg meenemen. Voor een lange reis mag je in alle Economy Classes maximaal één stuk aan handbagage gratis meenemen van 12 kg. In de Business Class is mag je gratis twee stuks aan handbagage meenemen, welke bij elkaar 16 kg wegen.

Inchecken

Bij Brussels Airlines kan je enkel op de luchthaven inchecken. De inchecktijden verschillen per bestemming en per vliegklasse. Over het algemeen geldt een inchecktijd van ruim een uur.