Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
british airways

British Airways

British Airways is een van de grootste luchtvaartmaatschappijen van Europa. Deze luchtvaartmaatschappij is in 1974 opgericht en ontstaan uit een fusie met de staatsbedrijven British European Airways en Overseas Airways Corporation. De luchtvaartmaatschappij hanteert verschillende klassen. Voor een intercontinentale vlucht kan je vliegen in de klassen First, Club World, World Traveller Plus en World Traveller. Voor Europese vluchten kan je vliegen in de Club Europe en de Euro Traveller.

Bestemmingen

British Airways vliegt naar ruim 150 wereldwijde bestemmingen. De maatschappij maakt deel uit van de luchtvaartalliantie Oneworld. Samen de partner worden er vluchten naar ruim zeshonderd wereldwijde bestemmingen aangeboden. Vanwege dit ruime aanbod is British Airways een van de weinige luchtvaartmaatschappijen die naar alle continenten ter wereld vliegt. Vliegen met British Airways is niet goedkoop, maar de service aan boord is uitstekend. Ook heb je op een lange vlucht redelijk wat zitcomfort.

Bagage

Voor een vlucht in de World Traveller en Euro Traveller klasse mag je gratis één stuk bagage meenemen van maximaal 23 kg. In de World Traveller Plus Class zijn dit twee stuks bagage van elk 23 kg per stuk. In de Club Europe klasse mag je gratis twee stuks bagage meenemen, welke maximaal 32 kg per stuk wegen en in de First Club World klasse mag je 3 stuks bagage vervoeren, welke per stuk niet meer dan 32 kg wegen. In elke klasse mag iedere passagier één stuk handbagage meenemen, een laptop en een handtas.

Inchecken

Bij British Airways heb je de mogelijkheid om bij de incheckbalie op de luchthaven in te checken of om dit online te doen. Je kunt vanaf 24 uur voor vertrek online inchecken. Hierbij kan je een stoel reserveren en moet je je boarding pass uitprinten. De bagage kan je op de luchthaven afgeven bij de bagage drop-off balie. Zo kan je in een keer doorlopen naar de controle.