Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
austrian airlines

Austrian Airlines

Austrian Airlines is de grootste luchtvaartmaatschappij uit Oostenrijk. De luchtvaartmaatschappij werd opgericht in 1957 en de eerste vlucht was in 1958, van Wenen naar Londen. De vloot bestaat uit 42 toestellen en het hoofdkantoor is te vinden in Schwechat in Oostenrijk. Het moederbedrijf van Austrian Airlines is Lufthansa.

Bestemmingen

Austrian Airlines voert vooral veel lijndiensten uit en vliegt vooral veel binnen Europa. Echter gaan er ook vluchten buiten Europa, bijvoorbeeld naar Caïro, Bangkok en Chicago. Vanuit Amsterdam gaan er vooral vluchten richting Oostenrijk.

Ruimbagage

Vlieg je met Austrian Airlines? Dan mag je één koffer meenemen die maximaal 23 kilo zwaar is. Mensen met een Frequent Travel Card mogen twee koffers van ieder 23 kilo meenemen. Is je bagage zwaarder, dan zul je extra moeten betalen.

Handbagage

De handbagage die je me mag nemen aan boord tijdens een vlucht van Austrian Airlines mag niet groter zijn dan 55x40x23 cm of zwaarder wegen dan 8 kilo. Mensen die business vliegen mogen twee stuks handbagage meenemen. Uiteraard moet je je houden aan de algemene regels die gelden voor handbagage. Zo mag je bijvoorbeeld geen vloeistoffen of scherpe voorwerpen meenemen.

Inchecken

Inchecken kan bij Austrian Airlines zowel bij de balie als online. Het is ook mogelijk om met sms in te checken, maar dit kan niet bij alle providers. Zorg dus dat je van tevoren uitzoekt of het bij jouw provider mogelijk is.

Online inchecken

Het online inchecken bij Austrian Airlines kan via de website zelf. Je kunt dit vanaf 36 uur voor je vlucht doen en tot maximaal 1 uur voor je vlucht. Je kunt ook al aangeven waar je wilt zitten in het vliegtuig en eventuele andere voorkeuren opgeven.

Maaltijden

Alleen tijdens de lange vluchten, bijvoorbeeld naar Azië en de Verenigde Staten, krijg je maaltijden en snacks. Ook kun je wat te drinken krijgen. Bij de korte vluchten zit dit vaak niet bij de prijs inbegrepen, maar je kunt dan wel altijd iets bestellen bij het personeel. Of je een maaltijd krijgt tijdens de vlucht, kun je zien bij de vluchtgegevens.

Entertainment

Bij lange vluchten heeft iedere reiziger een eigen televisiescherm en de keuze uit verschillende zenders. Er zijn films en series in diverse genres die je kunt bekijken. Ook zijn er diverse radiozenders om naar te luisteren. Bij een kortere vlucht is er een speciaal programma dat via de algemene televisieschermen wordt uitgezonden. Je kunt meeluisteren met een koptelefoon en hiervoor moet je betalen.