Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
arkefly vliegtickets aruba
arkefly

Arkefly

De luchtvaartmaatschappij ArkeFly is de eigen maatschappij van de reisorganisatie TUI Nederland. Deze reisorganisatie is weer een onderdeel van TUI Travel PLC. ArkeFly werd in 2005 opgericht en maakt deel uit van het TUIfly team. Dit team bestaat uit zes zusterluchtvaartmaatschappijen. Dit zijn Corsairlfy in Frankrijk, Jetairfly in België, TUIfly Nordic in Zweden, Thomson Airways in het Verenigde Koninkrijk, TUIfly in Duitsland en Jet4You in Marokko. Deze internationale vloot telt ruim 155 vliegtuigen. De thuisbasis van ArkeFly ligt in Amsterdam.

arkefly vliegtickets

Reisklassen

ArkeFly biedt drie reisklassen. Naast de standaard Economy Class, kan je hier ook kiezen voor een stoel in de Comfort Class of de Premium Comfort Class. Deze twee klassen bieden net iets meer service en zitcomfort.

Bestemmingen Arkefly

Vanaf Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven vliegt ArkeFly naar meer dan vijftig populaire vakantiebestemmingen wereldwijd. Dit zijn bestemmingen in Noord-Afrika (Zanzibar), het Rode Zeegebied, het Middellandse Zeegebied, de Canarische Eilanden, Israël, Bahrein en Dubai, de Caraïben, Aruba, Bonaire, Curaçao, de Verenigde Staten, Canada en Nepal.

Entertainment

Voor een vlucht die langer dan 6,5 uur duurt, is het mogelijk om een persoonlijk entertainment programma te huren.

Maaltijden

Wanneer je naar een Europese bestemming of een Middellandse Zee bestemming vliegt, dan kan je tegen betaling een maaltijd bestellen. Bij een vlucht naar een verre bestemming worden er gratis maaltijd geserveerd.

Bezoek de website van Arkefly voor meer informatie

Bagage

Als je met ArkeFly vliegt, dan mag je gratis ruimbagage meenemen. Het aantal kilo’s is afhankelijk van de bestemming en de vliegklasse. Wanneer je naar Aruba, Bonaire, Curaçao of de Verenigde Staten vliegt, mag je in de Economy Class 25 kilo aan ruimbagage meenemen. In de Comfort Class is dit 35 kilo en in de Premium Comfort Class is dit 45 kilo. Voor overige bestemmingen mag je in de Economy Class 20 kilo meenemen, in de Comfort Class 30 kilo en in de Premium Comfort Classis 40 kilo. Eén stuk ruimbagage mag maximaal 32 kilo wegen. Wanneer je meer dan 32 kilo mee mag nemen, dan moet je de bagage verdelen over meerdere tassen of koffers.

Overbagage

Als je meer dan de standaard hoeveelheid meeneemt, dan is dit overbagage. Voor het extra gewicht moet je een bepaald overbagagetarief betalen. Wanneer je naar een Europese of Middellandse Zee bestemming reist dan is dit 8 euro per kilo per enkele reis, voor de overige bestemmingen is dit 12 euro per kilo per enkele reis.

Handbagage

Als handbagage mag iedere passagier gratis één stuk meenemen van maximaal 7 kg. De handbagage heeft de maximale afmetingen van 50x35x30 cm. Deze regel is van toepassing op iedere reisklasse.

Inchecken

Bij ArkeFly heb je de mogelijkheid om online in te checken en je stoel te reserveren. Dit kan je vanaf 21 dagen tot 2 dagen voor vertrek doen. Je kunt online inchecken voor een vlucht die vertrekt vanaf Schiphol, Rotterdam, Eindhoven, Griekenland, Spanje Aruba, Bonaire of Curaçao.

Bezoek Arkefly om de vliegtickets te bekijken

Selfservice check-in

Als je vanaf Schiphol vertrekt met ArkeFly dan is het ook mogelijk om zelf in te checken bij de selfservice check-in. Dit kan je vanaf 3 uur tot 1 uur voor vertrek doen.

Bagage-afgiftepunt

Als je online hebt ingecheckt of dit hebt gedaan bij de selfservice check-in op Schiphol, dan kan je je bagage zelf inchecken bij het bagage-afgiftepunt.

Inchecken bij de balie

Als je vanaf Amsterdam vliegt dan vind je de incheckbalies van ArkeFly in vertrekhal 3. Je kunt hier vanaf 3 uur tot 1 uur voor vertrek van de vlucht inchecken. Voor de Premium Comfort Class is er hier een aparte balie. Wanneer je vanaf Eindhoven of Rotterdam vliegt, dan kan je vanaf 2 uur tot 24 minuten voor vertrek inchecken. De incheckbalies vind je gelijk bij binnenkomst in de vertrekhal.