Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
arkefly vliegtickets aruba

Arkefly Zanzibar

Tanzania is de laatste jaren steeds populairder geworden als vakantiebestemming onder Nederlanders. Zo gaan er ieder jaar steeds meer Nederlanders naar dit zonnige, unieke en bijzondere oord, om hier hun vakantie door te brengen. Om vanuit Nederland naar Tanzania te gaan, dien je met de vliegmaatschappij Arkefly vanuit Schiphol in Amsterdam naar Zanzibar te vliegen. Meer over deze vlucht, lees je op deze pagina.

Boek je vliegtickets bij Arkefly

Algemene informatie over de vlucht van Arkefly naar Zanzibar

arkefly

Als je vanuit Schiphol in Amsterdam naar Zanzibar vliegt, kom je uit op het Zanzibar International Airport. De vlucht van Schiphol naar dit vliegveld in Zanzibar duurt ongeveer 9,5 uur, waarbij er een afstand van ongeveer 7290 kilometer wordt afgelegd. Verder wordt er tijdens de vlucht één tussenlanding gemaakt, omdat de vlucht van Arkefly naar Zanzibar wordt gecombineerd met een vlucht naar het Keniaanse Mombasa.

De kosten van de vlucht naar Zanzibar

Buiten het hoogseizoen om kan je voor rond de 600 euro een vliegticket boeken naar Zanzibar. De vluchten vertrekken op dinsdag vanaf Amsterdam, de terugvlucht uit Zanzibar vertrekt elke dinsdag.

arkefly vliegtickets

In het hoogseizoen naar Zanzibar vliegen

Vlieg je in het hoogseizoen vanuit Amsterdam naar Zanzibar, dan betaal je gemiddeld tussen de 1100 en 1300 euro voor een retourvlucht. Deze prijs is per persoon, dus als je met een gezelschap van bijvoorbeeld vijf personen gaat betaal je in totaal tussen de 5500 euro en 6500 euro. Daarnaast dien je nog boekingskosten te betalen (15 euro) en een klein bedrag in te leggen voor het calamiteitenfonds (2,50 euro). Houd er wel rekening mee dat de exacte prijs van een ticket nooit vast staat, omdat deze prijs beïnvloed kan worden door de data waarop je vliegt. Daarnaast is er bij het berekenen van bovenstaande kosten ook geen rekening gehouden met eventuele kortingsacties van Arkefly voor Zanzibar.

Beschikbaarheid vlucht Arkefly naar Zanzibar controleren

Bagage meenemen in de vlucht naar Zanzibar

Om bagage mee te nemen naar Zanzibar, dien je een klein bedrag per koffer te betalen. Zo betaal je voor een koffer van 20 kilo een bedrag van 8 euro per enkele vlucht, betaal je voor een koffer van 30 kilo een bedrag van 20 euro en moet je voor een koffer van 40 kilo een bedrag van 30 euro per vlucht betalen. Ga je over het gewicht van 40 kilo heen, dan betaal je nog een extra bedrag op de prijs van 30 euro. Het meenemen van handbagage is wel gratis en omdat je bij het meenemen van handbagage niet gebonden bent aan een bepaald gewicht, kun je veel bagage op deze manier meenemen. Houd er wel rekening mee dat de handbagage aan een bepaalde afmeting moet voldoen.

arkefly vliegtickets