Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
arkefly vliegtickets aruba
arkefly

Handbagage Arkefly

In 2014 zijn de voorwaarden met betrekking tot handbagage bij Arkefly gewijzigd. De regels zijn versoepeld waardoor het nog gemakkelijker is geworden om handbagage aan mee te nemen. Natuurlijk hebben de versoepeling van de regels geen invloed over wat je mee mag nemen door de douane heen. Hiervoor gelden de door de douane gestelde regels.

Kleine handbagage, gegarandeerd aan boord

Wanneer je kleine handbagage meeneemt dan kan je deze gegarandeerd meenemen in het vliegtuig. Onder kleine handbagage wordt verstaan dat deze binnen de afmetingen 500 x 400 x 200 (millimeter) valt. Deze handbagage kan je normaliter in de bagagebakken boven je hoofd plaatsen. Mocht het druk zijn en de bagagerekken vol zitten dan is het tevens mogelijk de kleine handbagage onder de stoel voor u te plaatsen.

Maximale afmetingen handbagage

De maximale afmetingen waaronder handbagage mag vallen is 550 x 400 x 250 (millimeter). Deze handbagage moet in de rekken boven je hoofd worden geplaatst. Normaliter past deze bagage namelijk niet onder de stoel voor u.

Grote handbagage bij drukke vlucht

Wanneer het erg druk is op de vlucht dan kan het voorkomen dat u uw bagage niet kwijt kunt. Dit is geen probleem, jouw bagage wordt dan namelijk kosteloos in het vrachtruim geplaatst. Dit betekent echter wel dat je tijdens de vlucht niet bij je bagage kan. Je doet er in dat geval verstandig aan om de spullen die je tijdens de vlucht nodig denkt te hebben in een plastic tas te doen, om die vervolgens mee te nemen aan boord.

Klik hier om naar Arkefly toe te gaan

Meer als 1 handbagage?

Het is geen probleem als je meerdere dingen als handbagage meeneemt. Je moet er alleen wel voor zorgen dat je handbagage voldoet aan de maximale afmeting die gesteld is aan de handbagage. Dit betekent dat alle handbagage die je meeneemt gezamenlijk binnen de afmetingen 550 x 400 x 250 moet vallen. Het is dus geen probleem als u een extra tas meeneemt naast uw koffer, wanneer deze binnen de gesteld afmetingen vallen wanneer deze bij de gate gecontroleerd wordt.

Geen maximaal gewicht voor handbagage

Wat handbagage betreft maakt Arkefly het je gemakkelijk. Waar veel vliegmaatschappijen een beperking met betrekking tot het gewicht stellen kan je bij Arkefly zo veel meenemen als je wilt. Zolang je handbagage maar aan de eis met betrekking tot de afmetingen valt. De enige regel die Arkefly wel kent is dat je de handbagage zelfstandig op kan bergen.

Alleen met handbagage reizen bij Arkefly

Je kunt bij Arkefly ook enkel met handbagage vliegen. Echter, let dan wel op dat je aan alle voorwaarden voldoet alvorens je vertrekt. Wanneer je namelijk alleen met handbagage vliegt dan kom je niet langs de incheckbalie. Bij de vertrekhal aangekomen kan je, alvorens je op het vliegtuig stapt, gecontroleerd worden. Wanneer je handbagage niet binnen de toegestane afmetingen vallen van 550 x 400 x 250 (millimeter) dan riskeer je hiervoor een boete van 50 euro te ontvangen. Je bagage valt dan namelijk buiten de handbagage en zal zonder uitzondering in het bagageruimte van het vliegtuig worden vervoerd.