Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
american airlines

American Airlines

American Airlines is een Amerikaanse luchtvaartmaatschappij. De maatschappij is de grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld wanneer er wordt gekeken naar het aantal gevlogen passagierskilometers. De luchtvaartmaatschappij bestaat al sinds 1937 en heette toen nog Trans Canada Airlines. De vloot bestaat uit ruim zeshonderd toestellen en de luchtvaartmaatschappij vliegt naar 260 verschillende bestemmingen over de hele wereld. Het hoofdkantoor van American Airlines is te vinden in Fort Worth in Texas.

Bestemmingen

American Airlines heeft veel internationale lijndiensten. Vliegtuigen vliegen meestal van of naar de Verenigde Staten. Vanuit Amsterdam kun je bijvoorbeeld naar steden als Houston en Washington D.C. vliegen. American Airlines heeft ook veel vluchten binnen de Verenigde Staten.

Ruimbagage

Bij een vlucht van American Airlines mag je één koffer meenemen die maximaal 23 kilo weegt. Een tweede koffer kan tegen betaling. Dit kost je dan 60 dollar.

Handbagage

Wanneer je met American Airlines vliegt, mag je één stuk handbagage meenemen. Dit mag niet groter zijn dan 114 centimeter en moet in de speciale baggagerekken passen die op de luchthavens staan. Aanvullend mag er nog een klein stuk handbagage meenemen, zoals een laptop, handtas of winkeltas.

Inchecken

Inchecken kan bij American Airlines op twee manieren: aan de balie of online.

Online inchecken

Wanneer je online incheckt, kun je aangeven waar je wilt zitten. Het online inchecken hoeft alleen voor de eerste vlucht. Moet je dus ergens overstappen onderweg, dan hoef je hiervoor niet in te checken.

Maaltijden

Bij lange vluchten van American Airlines zul je onderweg maaltijden krijgen. Je hebt vaak de keuze uit twee gerechten en er kan ook rekening worden gehouden met vegetariërs. Ook een ontbijt of lunch kan inbegrepen zijn tijdens de vlucht, maar dit is afhankelijk van de tijd dat je onderweg bent. Eventueel kun je ook wat te eten of snacken tegen betaling te bestellen. Uiteraard krijg je onderweg ook wat te drinken bij de meeste vluchten.

Entertainment in het vliegtuig

Tijdens lange vluchten zijn er verschillende filmkanalen die je kunt bekijken. Er is sowieso ook een kinderkanaal, zodat de jongste mensen ook lekker kunnen kijken. Tevens zijn er diverse radiozenders waar je naar kunt luisteren. Ook kun je bij sommige vluchten spelletjes spelen onderweg en vrijwel altijd is het mogelijk om vluchtgegevens te inzien. Bij kortere binnenlandse vluchten is er doorgaans geen of weinig entertainment aan boord. Wanneer er bij een korte vlucht entertainment aanwezig is, is het ook mogelijk dat je hiervoor moet betalen. Je kunt dan een creditcard gebruiken.