Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
alitalia

Alitalia

Alitalia is de nationale luchtvaartmaatschappij van Italië. De luchtvaartmaatschappij is opgericht in 1949 en heette toen nog Aerolinee Italiane Internazionalí. De naam Alitalia is in 2009 ontstaan. Alitalia vliegt naar 91 bestemmingen en de vloot bestaat uit bijna honderdvijftig toestellen. Het hoofdkantoor van Alitalia is te vinden in Rome.

Bestemmingen

Alitalia vliegt internationaal, maar heeft voornamelijk veel bestemmingen in Europa. Echter kun je met Alitalia ook in de Verenigde Staten of China komen. Vanaf Amsterdam kan er ook worden gevlogen met de luchtvaartmaatschappij en mensen gebruiken deze voornamelijk voor goedkope vluchten naar Italië.

Ruimbagage

Wie met Alitalia vliegt kan één koffer meenemen die maximaal 23 kilo weegt. Wanneer je koffer zwaarder is, zal dit extra geld kosten.

Handbagage

Handbagage tijdens een vlucht van Alitalia mag niet zwaarder zijn dan acht kilo. Ook mag het niet groter zijn dan 55x35x25 centimeter. Je handbagage mag wel wieltjes bevatten. Kleinere koffertjes zijn dus toegestaan.

Inchecken

Inchecken bij Alitalia kan op de luchthaven bij de balie of bij een automaat. Je kunt echter ook online inchecken.

Online inchecken

Het online inchecken kan 30 uur voordat de vlucht vertrekt en kan worden gedaan tot ongeveer 4 uur voor de vluchttijd. Bij het inchecken kun je aangeven waar je wilt zitten.

Maaltijden

Bij langere internationale vluchten kun je onderweg wat te eten en drinken krijgen. Doorgaans heb je dan de keuze uit twee maaltijden. Mensen die vegetarisch zijn of speciale dieetwensen hebben, moeten dit van tevoren aangeven. Voor korte vluchten zijn er meestal geen maaltijden beschikbaar. Iets te eten of drinken kan dan tegen betaling.

Entertainment

Entertainment aan boord van Alitalia is erg afhankelijk van de vlucht die je maakt. Bij kortere vluchten is er doorgaans weinig tot geen entertainment aan boord, terwijl je bij langere internationale vluchten juist wel een film kunt kijken of lekker naar de radio kunt luisteren. Wat het aanbod is, kan dus per vlucht behoorlijk verschillen.

Miles sparen

Wanneer je regelmatig vliegt met Alitalia, kun je miles sparen. Elke mile die je vliegt, levert punten op. Behalve Alitalia zijn er meer luchtvaartmaatschappijen die met hetzelfde systeem werken. Alle leden van de alliantie Star Alliance werken met hetzelfde systeem en hier kun je dus van profiteren. Met de Miles die je spaart kun je bijvoorbeeld tegen korting een wereldvliegticket boeken, maar het is ook mogelijk de miles te doneren aan een goed doel. Alitalia werkt met verschillende doelen samen waar je uit kunt kiezen.