Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
air malta

Air Malta

Air Malta is de nationale luchtvaartmaatschappij van Malta en werd opgericht in 1973. De thuishaven is Malta International Airport. Met Air Malta is het mogelijk om naar ongeveer 50 bestemmingen in Europa en Noord-Afrika te vliegen. De luchtvloot bestaat uit 10 toestellen.

Bestemmingen

Met Air Malta kun je naar heel veel verschillende bestemmingen binnen Europa vliegen. Wanneer je vanaf Malta vliegt kun je maar liefst kiezen uit 35 bestemmingen. De vluchten vertrekken vanaf grote Europese luchthavens. Deze luchthavens bevinden zich dichtbij belangrijke en grote steden, waardoor je snel en gemakkelijk op je bestemming zult aankomen.

Ruimbagage

Het maximale gewicht van ingecheckte bagage is afhankelijk van de reisklasse waarmee je vliegt. Met een Club Malta ticket mag je 30 kilo per persoon inchecken en bij een Economy ticket is dit maximaal 20 kilo per persoon. Voor kinderen tot en met 2 jaar geldt een maximaal gewicht van 10 kilo voor de ruimbagage. Mocht je meer bagage mee willen nemen dan toegestaan dan kun je dit online regelen en betalen. Mocht er bij de balie blijken dat er sprake is van overbagage dan dien je dit aan de balie te betalen.

Handbagage

Ook bij de handbagage is het maximale gewicht afhankelijk van de reisklasse. Met een Club Malta ticket mag je handbagage meenemen met een maximaal gewicht van 15 kilo per persoon en met een Economy ticket is dit maximaal 10 kilo per persoon. De afmeting van je handbagage mag niet groter zijn dan 20 cm x 40 cm x 55 cm. De vorm van de handbagage maakt verder niets uit. Het mag dus gaan om een rugzak of bijvoorbeeld een kleine koffer. Je jas, camera, paraplu, tablet of baby tas wordt niet meegerekend bij de handbagage en mag gewoon als extra bagage mee het vliegtuig in.

Inchecken bij Air Malta

Het is mogelijk om op verschillende manieren in te checken, namelijk:

  • Aan de balie op het vliegveld: ongeveer een uur van tevoren
  • Online op de computer of via je mobiele telefoon: vanaf 24 uur voorafgaand aan de vertrektijd tot 2 uur voor vertrek

De incheckbalies zullen vanaf 2 uur voor vertrek geopend zijn. De sluitingstijden zijn afhankelijk van het vliegveld. Zorg ervoor dat je hiervan goed op de hoogte bent.

Aan boord

Er zijn maar weinig luchtvaartmaatschappijen in Europa waar je gratis maaltijden en drankjes aangeboden krijgt aan boord, maar hier krijg je dat wel. Er is keuze uit een groot assortiment van hapjes, drankjes en maaltijden. Het aanbod is seizoensgebonden en wisselt dus regelmatig voor de nodige variatie.