Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
air india

Air India

Air India is de nationale luchtvaartmaatschappij van India. Vanaf Bombay en Delhi vliegt zij meerdere keren per dag naar zo’n 130 bestemmingen over de hele wereld. Hoewel de maatschappij wereldwijd bestemmingen heeft, wordt er het meest gevlogen binnen Azië. De maatschappij vliegt niet van en naar Schiphol, maar vliegt wel op Frankfurt en Parijs. Air India bestaat sinds 1932.

Handbagage

In het toestel mag je tot 8kg aan handbagage meenemen, met een afmeting van 55x40x20 cm. Naast een stuk handbagage mag je ook een persoonlijk item meedragen, zoals een handtas, deken, wandelstok, laptop, inklapbare rolstoel, leesmateriaal, kindervoeding en een paraplu. Het is niet toegestaan vloeibare middelen mee te nemen aan boord.

Ruimbagage

Hoeveel kilo ruimbagage je mee mag nemen hangt af van de klasse waarin je zit en of je binnen India vliegt of niet. Vlieg je binnen India first class dan mag je 40 kg mee, in de executive class 35 kg. In de economy class mag je 15-20 kilo aan ruimbagage mee. Als je naar andere landen dan India vliegt, gelden er andere regels omtrent ruimbagage.

Limieten voor ruimbagage:
  • First class: 40 kg
  • Executive class: 35 kg
  • Economy class: 15-20 kg
eerste klas vliegen met air india

Klassen

Air India hanteert drie verschillende soorten klassen: first class (eerste klasse), executive class (business klasse), economy class (tweede klasse). Niet alle vliegtuigen hebben deze drie klassen, maar vlieg je binnen India dan kan je kiezen uit deze klassen. Veel vliegtuigen van Air India hanteren alleen een executive class en een economy class.

Klassen bij Air India:
  • First class
  • Executive class
  • Economy class

Catering

Air India biedt aan boord een groot aanbod aan maaltijden aan, de meeste geïnspireerd op de Indiase keuken. Er zijn ook vegetarische maaltijden en maaltijden voor religieuze mensen. Als je een voedselallergie hebt is dat geen probleem, want daar kan rekening mee worden gehouden. Bij de eerste klasse en de business class zit de maaltijd inbegrepen bij de prijs.

Entertainment

Aan boord kun je kijken naar films, tv, het nieuws en luisteren naar muziek. Er is een groot aanbod aan tv-kanalen dus er is voor ieder wat wils. Ook wordt er een selectie van dutyfree producten aangeboden, variërend van sieraden tot chocola en van whisky tot parfums. Als je wil kan je tijdens de vlucht wijn of een cocktail drinken.