Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
air france

Air France

Air France is de nationale luchtvaartmaatschappij van Frankrijk en deze bestaat al sinds 1933. Jaarlijks gaan er miljoenen passagiers mee me deze luchtvaartmaatschappij. Air France vliegt naar maar liefst 296 verschillende bestemmingen. De vloot van Air France bestaat uit 253 toestellen. Het hoofdkantoor is te vinden in Parijs. Air France valt onder de alliantie SkyTeam.

Bestemmingen

Air France vliegt naar verschillende bestemmingen over de hele wereld. Bestemmingen zijn bijvoorbeeld Parijs, Amsterdam, Tokio, New York, Caïro, Barcelona en Londen. Vanuit Amsterdam kun je met Air France naar verschillende bestemmingen in Frankrijk. Daar zou je kunnen overstappen en naar verre landen reizen.

Ruimbagage

Hoeveel bagage je mag meenemen tijdens een vlucht van Air France is heel erg afhankelijk van de vlucht die je neemt. Ook is de klasse waarin je vliegt bepalend voor de bagage die je mee mag nemen. Wanneer je bijvoorbeeld business class vliegt, mag je bij de meeste vluchten twee koffers meenemen, maar in de economy class mag je slechts één koffer. Bij de meeste vluchten van Air France is maximumgewicht van een koffer 23 kilo.

Inchecken

Het inchecken kan bij Air France zowel aan de balie op de luchthaven, als via de website van de luchtvaartmaatschappij. Wanneer je wilt inchecken aan de balie, zul je wel ruim op tijd aanwezig moeten zijn op de luchthaven. Houd twee uur van tevoren aan voor een kortere vlucht en drie tot vier uur voor een lange.

Online inchecken

Het online inchecken bij Air France kan op de website. Dit is mogelijk van 30 uur tot 2 uur voordat de vlucht vertrekt. Je kunt na het inchecken aangeven waar je wilt zitten in het vliegtuig. Het online inchecken kan vanaf je computer of mobiele telefoon met internetverbinding.

Maaltijden

Of er maaltijden zijn inbegrepen bij de vlucht, is geheel afhankelijk van je eindbestemming. Korte vluchten hebben doorgaans geen maaltijden, maar soms kun je wel wat te drinken of een snack krijgen. Bij lange vluchten, bijvoorbeeld richting de Verenigde Staten of Azië, zul je onderweg wel wat te eten krijgen. Je hebt dan verschillende keuzes en er zijn ook vegetarische maaltijden. Als je een bepaalde allergie hebt, kun je dit aangeven bij het boeken van je vliegtickets.

Entertainment

Bij korte vluchten kunnen de reizigers meekijken op het grote scherm naar een serie of film. Hier is wel een koptelefoon voor nodig, anders kun je het geluid niet horen. De koptelefoon kun je gratis krijgen of kopen, dit is afhankelijk van de vlucht die je maakt. Bij lange vluchten heeft iedereen een eigen televisiescherm en zijn er verschillende films en series waar naar gekeken kan worden. Elke vlucht heeft tevens de mogelijkheid om naar de radio te luisteren.

Spaarprogramma

Het spaarprogramma van Air France heet Flying Blue. Hoe vaker je met Air France of andere maatschappijen van SkyTeam vliegt, hoe meer punten je spaart, hoe meer aanbiedingen en kortingen je krijgt. Daarbij kun je - hoe vaker je vliegt – hogerop klimmen. Als elite-lid krijg je te maken met veel voordelen. Zo mag je als eerste het vliegtuig in en zijn er speciale lounges voor de leden.

Vliegtickets boeken

Het boeken van vliegtickets voor een vlucht met Air France kun je op verschillende manieren doen. Kies er bijvoorbeeld voor om je vliegtickets te boeken bij een reisbureau. Gemakkelijker is echter om ze te boeken op de website van Air France of op een speciale vliegtickets website.

SkyTeam

Air France maakt deel uit van de alliantie SkyTeam. Andere luchtvaartmaatschappijen die hieronder vallen zijn bijvoorbeeld Alitalia en Delta Airlines. De alliantie is in het leven geroepen om het reizen een stuk gemakkelijker te maken. Zo zijn er betere aansluitingen en meer bestemmingen waar je als reiziger kunt komen.