Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
air europa

Air Europa

Air Europa is een luchtvaartmaatschappij die in Spanje is opgericht in 1986 De luchtvaartmaatschappij richt zich op vluchten binnen Europa tegen een schappelijke prijs en er zijn rond de 50 verschillende bestemmingen waar je naartoe kunt vliegen. De vloot bestaat uit 44 toestellen en het hoofdkantoor is te vinden in Barcelona.

Bestemmingen

Air Europa vliegt voornamelijk binnen Europa en er zijn veel verschillende bestemmingen waar je heen kunt gaan. Enkele bestemmingen zijn bijvoorbeeld Ibiza, Parijs, Rome en Amsterdam. Er zijn echter ook een aantal internationale vluchten mogelijk. Deze gaan voornamelijk naar Zuid-Amerika.

Ruimbagage

Vlieg je met Air Europa? Dan mag je één koffer meenemen van maximaal 23 kilo. Wanneer je business vliegt mag je twee koffers meenemen van 23 kilo. Is de bagage zwaarder? Dan moet je een flinke boete hiervoor betalen.

Handbagage

Tijdens een vlucht van Air Europa mag je handbagage niet meer wegen dan 10 kilo. In de business class mag je handbagage niet meer wegen dan 14 kilo. Daarbij mag de handbagage niet groter zijn dan 55x35x25 cm. Aanvullend mag er een extra tas worden meegenomen, zoals een handtas, laptoptas of plastic tasje uit een winkel op de luchthaven.

Inchecken

Inchecken kan bij Air Europa bij de balie op de luchthaven, maar je kunt jezelf ook online inchecken. Er is ook de optie om met je mobiel in te checken. Je moet dan sms’en. Dit kan echter niet met alle providers, dus controleer dit vooraf goed.

Online inchecken

Het online inchecken bij Air Europa is erg gemakkelijk en kan via de website van de luchtvaartmaatschappij. Dit kan vanaf 30 uur tot 4 uur voor de vlucht. Bij het inchecken kun je aangeven waar in het vliegtuig je wilt zitten.

Maaltijden

Bij de meeste Europese vluchten zijn geen maaltijden bij de prijs inbegrepen. Wel kun je soms een drankje of snack krijgen, maar dit is afhankelijk van de vlucht. Bij langere vluchten, zoals naar Zuid-Amerika, zitten maaltijden wel bij de prijs inbegrepen. Wil je iets te eten onderweg, dan kun je dit ook altijd bestellen.

Entertainment

Het entertainment aan boord tijdens een vlucht van Air Europa is vrij simpel. Bij de meeste Europese vluchten kun je via een paar hoofdschermen naar een entertainmentprogramma kijken. Ook zijn er diverse radiozenders beschikbaar waar je naar kunt luisteren. Als je een langere vlucht maakt, bijvoorbeeld naar Zuid-Amerika, dan heeft iedereen een eigen televisiescherm en zijn er verschillende kanalen waar je uit kunt kiezen.