Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
air berlin

Air Berlin

Air Berlin is de op één na grootste luchtvaartmaatschappij van Duitsland en de zesde grootste van Europa. Deze maatschappij is in 1978 opgericht. In 1979 vertrok de eerste vlucht naar Palma de Mallorca. Heden ten dage is Air Berlin een grote en bekende luchtvaartmaatschappij met een vloot van 110 toestellen.

Bestemmingen

Air Berlin biedt vluchten aan naar tal van wereldwijde topbestemmingen. Vanuit Nederland vertrekken er geen vluchten van Air Berlin. De dichtstbijzijnde luchthaven vanaf waar er vluchten van Air Berlin worden aangeboden is Weeze Airport.

Bagage

De hoeveelheid ruimbagage die je gratis mee mag nemen verschilt per klasse. Passagiers die vliegen in de Economy Class mogen één stuk bagage van maximaal 20 kg gratis meenemen. Voor de Business Class geldt één stuk bagage van maximaal 30 kg. Ook voor het meenemen van handbagage worden er per klasse andere gesteld. Zo mag je in de Economy Class maximaal één stuk handbagage meenemen van 6 kg per stuk. De afmetingen mogen niet groter zijn dan 55x40x20 cm. Passagiers in de Business Class mogen twee stuks handbagage meenemen van maximaal 6 kg per stuk.

Inchecken

Bij Air Berlin kun je op verschillende manier inchecken. Dit kan online, bij de incheckautomaat of bij de balie.

Online inchecken

Je kunt vanaf dertig uur tot twee uur voor vertrek online inchecken. Dit kan via je computer of laptop, maar ook via je mobiele telefoon of tablet. Na het inchecken ontvang je je boarding pass per e-mail. Deze dien je uit te printen en mee te nemen naar de luchthaven. Als je een vlucht hebt geboekt volgens het JustFly-tarief dan kan je enkel gratis online inchecken. Het inchecken volgens dit tarief is zonder zitplaatsreservering.

Airberlin-incheckautomaat

Op de luchthaven kan je zelf inchecken bij de incheckautomaat. Dit is mogelijk vanaf dertig uur tot 45 minuten voor vertrek. Bij het zelf inchecken kun je een zitplaats kiezen. Nadat je de gehele procedure hebt doorlopen, wordt je instapkaart uitgeprint. Je bagage kun je vervolgens afgeven bij een van de speciale afgiftepunten.

Check-in bij de balie

Op elke luchthaven kun je inchecken bij een van de balies van Air Berlin. De balie check-in is niet inbegrepen binnen het voordelige JustFly-tarief. Wanneer je een vlucht hebt geboekt volgens het JustFly-tarief en bij een balie incheckt, dan worden hier kosten voor in rekening gebracht. De prijs voor het inchecken bedraagt dan 15 euro per persoon.