Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
aeroflot

Aeroflot

Aeroflot is de grootste luchtvaartmaatschappij van Rusland. De thuisbasis van Aeroflot is de luchthaven Sheremetyevo in Moskou. De luchtvaartmaatschappij werd in 1923 opgericht en heette toen Dobroljot. In 1994 werd de naam veranderd in Aeroflot Russian Airlines. Aeroflot is lid van het Skytema, dat een van de grootste luchtvaartallianties ter wereld is. De vloot bestaat uit honderd vliegtuigen. Je kunt vliegen in de Economy Class en de Business Class.

Bestemmingen

Aeroflot biedt vluchten aan naar 108 bestemmingen in 54 landen. Vanaf Schiphol gaan er vooral vluchten naar Rusland. De vluchten zijn comfortabel en je hebt redelijk wat zitruimte.

Ruimbagage

Per klasse worden er andere voorwaarden gehanteerd. In de Economy Class mag je een stuk bagage gratis meenemen van maximaal 23 kg. In de Business Class mag je gratis twee stuks bagage meenemen, welke elk een gewicht hebben van maximaal 32 kg.

Handbagage

Ook voor het meenemen van handbagage gelden er per klasse weer andere regels. Zo mag je in de economy class één stuk handbagage meenemen van maximaal 10 kg. In de Business Class mag je maximaal een stuk handbagage gratis meenemen van maximaal 15 kg.

Inchecken

Voor een vlucht van Aeroflot kan je op verschillende manieren inchecken. Dit kan online, maar ook op de luchthaven zelf bij de balie of bij de check-in-automaat.

Online inchecken

Het is mogelijk om vanaf 24 uur tot anderhalf uur voor vertrek online in te checken. Hierbij kan je ook een stoel kiezen. Bij het online inchecken dien je je boarding pass uit te printen en deze mee te nemen naar de luchthaven. Je bagage kun je dan afgeven bij een van de afgiftepunten op de luchthaven. Het online inchecken is niet mogelijk als je naar de Verenigde Staten of India vliegt of voor een vlucht met een code-sharing van andere luchtvaartmaatschappijen. Tevens is het ook niet mogelijk voor een groep die groter is dan negen personen.

Check-in-automaat

Wanneer je vanaf een Russische bestemming terugvliegt naar Nederland, dan kan je ook zelf inchecken bij de automaat. Je kunt dan zelf je stoel uitkiezen. Je boarding pass komt hierbij uit de automaat gerold. Hierna kan je doorlopen naar het afgiftepunt om je bagage in te laten checken. Deze service is niet mogelijk voor mensen die reizen met kinderen tot 2 jaar.