Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
aer lingus

Aer Lingus

Aer Lingus is een Ierse luchtvaartmaatschappij. In het logo is een klaverblad te zien, dat het nationale symbool van Ierland is. De luchtvaartmaatschappij is in 1936 door de Ierse regering opgericht. De thuisbasis van Aer Lingus is Dublin Airport. De vloot bestaat uit ruim 39 toestellen. De luchtvaartmaatschappij werkt samen met KLM, British Airways en United Airways. Wanneer je een vlucht boekt bij Aer Lingus, dan heb je de keuze uit vliegen in de Economy Class of Business Class.

Bestemmingen

Aer Lingus biedt voordelige vluchten aan naar ruim zeventig bestemmingen in heel Europa en in Noord-Amerika. Vanaf Amsterdam wordt er onder meer gevlogen naar Dublin, Cork, Boston, New York, Chicago en Orlando.

Bagage

Voor het meenemen van bagage gelden er per bestemming en klasse weer andere voorwaarden. Voor vluchten naar Ierland worden voor ieder stuk bagage, kosten in rekening gebracht. Per persoon mag je maximaal 20 kg meenemen. Op een vlucht naar Noord-Amerika mag je in de Economy Class maximaal één stuk bagage van 32 kg gratis meenemen. Voor het meenemen van meer dan één stuk bagage worden kosten in rekening gebracht. In de Business Class mag je drie stuks bagage gratis meenemen. Eén stuk bagage mag maximaal 32 kg wegen. In totaal mag de bagage bij elkaar niet meer dan 69 kg wegen. Voor het meenemen van handbagage gelden in de Economy Class en de Business Class dezelfde voorwaarden. Alle passagiers mogen een stuk handbagage meenemen welke niet meer dan 10 kg weegt en de afmetingen heeft van 55x40x20 cm. Verder mag je ook een handtas, laptop of camera meenemen als handbagage.

Inchecken

Aer Lingus biedt verschillende incheckmogelijkheden. Zo kan je online inchecken en inchecken bij de luchthaven zelf. Je kunt voor elke bestemming online inchecken. Als je naar een Ierse bestemming vliegt, dan kan je dit vanaf 30 uur tot 2 uur voor vertrek doen. Wanneer je naar een Noord-Amerikaanse bestemming vliegt dan je dit vanaf 24 uur tot 2 uur voor vertrek doen. Bij het online inchecken dien je je boarding pass uit te printen en deze op de luchthaven te laten zien.

Vermaak

Op een vlucht naar Amerika heb je de beschikking over een eigen beeldscherm waar je films en televisieprogramma’s op kunt bekijken.

Maaltijdservice

Op een vlucht naar Ierland kan je in de Economy Class tegen betaling een maaltijd of wat te drinken bestellen. Op een langere vlucht, naar de VS, kan je gebruik maken van de bar en avond service. Als je Business Class vliegt dan krijg je voor elke bestemming een glas champagne en kan je gebruik maken van de barservice.