Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
ryanair

Zwanger vliegen Ryanair

Ryanair is een vliegmaatschappij welke graag moeilijk doet. Maar door de goedkope ticketprijzen zijn ze nog steeds erg populair. Ben je zwanger en wil je goedkoop naar een bestemming vliegen? Lees dan eerst dit artikel over 'Zwanger vliegen Ryanair' voor je besluit een vliegticket te boeken!

Benodigdheden

Wat je sowieso nodig is een verklaring van de doktor. Maar dan niet een standaard verklaring van de doktor, zij eisen dat je hun eigen verklaring download en ondertekend. Dit om geen fouten te laten ontstaan. Zo staat er bijvoorbeeld op de verklaring dat je binnen 2 weken voor vertrek de verklaring moet laten invullen en ondertekenen. Dit mag niet eerder voor vertrek, zo kan de doktor een goede inschatting te maken.

Wanneer heb je deze nodig?

Je moet deze zwangerschapsverklaring laten zien bij het inchecken vanaf 28 weken zwangerschap. Ben je een aantal weken minder lang zwanger is het als nog goed om dit formulier in te laten vullen. Wanneer je bijvoorbeeld een dikke buik hebt voor je zwangersschap dan kunnen ze je bij twijfel namelijk altijd weigeren als je geen verklaring mee hebt.

Zwangerschapsverklaring van Ryanair

Eisen voor aantal weken zwanger

Normaliter mag je vliegen als je zwanger bent tot 36 weken. Dit is ook bij Ryanair het geval. Maar ben je zwanger van een tweeling, dan word deze zwangerschapstijd verkort tot een maximum van 32 weken. Het is dus wel even rekenen alvorens je een vliegticket boekt. Want je moet ook nog terug vliegen wanneer je een retourticket boekt. Denk hierbij dus aan tijdens het boeken.

Lees meer over: vliegmaatschappij Ryanair