Facebook
Nieuws Over vliegen en acties

Vliegen met kinderen

met kinderen vliegen
Image by nokhoog_buchachon at FreeDigitalPhotos.net

Ga je vliegen met kinderen? Dan zijn er bepaalde zaken waar je rekening mee kunt houden. Vergeet ook niet de nieuwe regels van het paspoort, want anders gaat de hele vluchtniet door.

Regels voor vliegen met kinderen

Vanaf 26 juni 2012 is het verplicht dat kinderen die naar het buitenland vliegen een eigen paspoort of ID-kaart moeten hebben. Eerder konden kinderen nog meereizen met de ouders, maar dit is dus niet langer meer het geval.

Kinderprijs

De meeste kinderen kunnen meevliegen tegen een kinderprijs. Vaak kun je een vliegticket boeken met een korting van 50 tot 65 procent. Het kortingspercentage is geheel afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt en de leeftijd van het kind.

Kinderbuggy en vliegen

Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kun je een inklapbare kinderbuggy meenemen. Dit is echter niet overal het geval. Controleer dus van tevoren heel goed wat de regels en de mogelijkheden hiervan zijn. Grote vervoersmiddelen zoals wandelwagens mogen niet mee als handbagage.

Boek een kindvriendelijke reis

Vaak overstappen scheelt vaak enorm in de kosten, maar het is niet bepaald kindvriendelijk. Vaak moet je een paar uur wachten als je ergens moet overstappen. Kinderen gaan zich al snel vervelen tijdens een lange reis, dus een rechtstreekse vlucht is altijd een betere mogelijkheid dan een vlucht met een overstap.

Eten aan boord

Wanneer je gaat vliegen met kinderen, is er voor hen speciaal eten aan boord. Er zijn speciale kindermaaltijden en deze worden meestal eerst gegeven, voordat de rest van het vliegtuig te eten krijgt. Zo kunnen de ouders het kind helpen met het eten, indien dat nodig is. Eten aan boord is er meestal alleen bij langere vluchten. Bij korte vluchten kun je wel tegen betaling wat te eten bestellen.

Entertainment aan boord

Vooral bij lange vluchten is er veel entertainment aan boord. Er worden films getoond (en vaak is dit ook kindvriendelijk) en soms kunnen er ook spelletjes worden gespeeld. Je kunt spelletjes alleen spelen, maar sommige luchtvaartmaatschappijen hebben ook de mogelijkheid om spelletjes te spelen tegen andere mensen in het vliegtuig. Dit is voor kinderen natuurlijk een leuke manier om de tijd door te komen. Goedkope luchtvaartmaatschappijen hebben doorgaans weinig tot geen entertainment aan boord.

Zorg voor genoeg dingen om te doen

Entertainment aan boord is leuk voor kinderen, maar het voorkomt niet dat kinderen zich gaan vervelen. Zorg dat je genoeg bij je hebt waar de kinderen zich mee kunnen vermaken. Denk aan een spelcomputer, een boek, een kleurboek of een reisspelletje. Er zijn genoeg gezelschapsspellen die speciaal zijn gemaakt voor onderweg. Er zitten hier weinig losse onderdelen in en is dus ideaal voor in het vliegtuig. Een favoriete knuffel kan ook erg schelen.

Praat met je kind

Voor veel mensen zijn kinderen in een vliegtuig een grote ergernis. Vooral kinderen die telkens rondrennen of schreeuwen, worden door veel mensen als storend evaren. Leg daarom voordat je gaat vliegen aan je kind uit dat hij of zij rustig moet zijn en probeer regels op te stellen. Zo kunnen je medereizigers ook ontspannen vliegen.