Facebook
Nieuws Over vliegen en acties

Vliegen met gips

Mag je vliegen met gips? Hoe zit het wanneer je een been of arm in het gips hebt en toch moet vliegen, wil je natuurlijk wel weten hoe dit zit. Voor het vliegen met gips gelden bepaalde regels.

Regels vliegen met gips

vliegen met gips
Image by sippakorn at FreeDigitalPhotos.net

Doorgaans mag je alleen vliegen met gips wanneer je een verklaring hebt van je arts, waarin staat dat je mag vliegen. Deze medische verklaring moet maximaal zeven dagen voor de vlucht worden ingevuld. Bepaalde luchtvaartmaatschappijen kunnen extra regels hebben, zoals speciale formulieren die ingevuld moeten worden, dus het is altijd raadzaam hierover te informeren, zodat je volledig op de hoogte bent.

Gebroken been en RyanAir

ryanair

Wanneer je een gebroken been hebt en met RyanAir vliegt, dan is de kans aanwezig dat je verplicht bent om drie stoelen te boeken. Je kunt je been dan hoog houden op deze stoelen. Ook moet je op tijd aanwezig zijn, zodat je met voorrang het vliegtuig in mag, om aangrenzende stoelen uit te zoeken. RyanAir wilt trouwens ook een special ingevuld formulier met het logo van de luchtvaartmaatschappij erop. Een doktersverklaring is in de meeste gevallen dus niet voldoende.

Gipsvluchten vanuit de wintersport

Tijdens een wintersportvakantie breken mensen nog wel eens iets. Heel vervelend, maar helaas niks aan te doen. Voor mensen die iets breken op vakantie kan een gipsvlucht worden ingezet. Dit is een dienst van meerdere alarmcentrales en verzekeringsmaatschappijen. Bij een gipsvlucht kunnen mensen liggend worden vervoerd en zal er een taxi aanwezig zijn op de luchthaven waar je aankomt. Ook worden de patiënten vaak zo dicht mogelijk bij hun eigen woonplaats gebracht, zodat ze sneller in een ziekenhuis in de buurt kunnen zijn. Er wordt regelmatig gebruik gemaakt van deze gipsvluchten, omdat er altijd mensen zijn die hun vakantie vroegtijdig moeten beëindigen. Voor de zomermaanden is er de parasolvlucht, maar deze is vooral bedoeld voor mensen die een zonnesteek hebben opgelopen tijdens vakantie.