Facebook
Nieuws Over vliegen en acties

Vliegen met baby

Vliegen met de baby is niet gemakkelijk, maar ook niet onmogelijk. Zorg voor de juiste voorbereiding en zorg dat je op de hoogte bent van de regels. Hoe zit het met het vliegticket en waar moet je rekening mee houden?

vliegen met baby
Image by Craftyjoe at FreeDigitalPhotos.net

Vliegtickets voor baby's

Er zijn speciale vliegtickets voor baby's en vaak krijg je tot wel negentig procent korting. Wel komen er weer toeslagen bij, dus je zult niet alles zien van die negentig procent korting. Wanneer het kind twee jaar of ouder is, krijgt het speciale kinderkorting. Dit scheelt alsnog zo'n vijftig tot zestig procent op een gewoon vliegticket.

Maxi-cosi of kinderwagen

Een maxi-cosi of reiswieg mag bij de meeste luchtvaartmaatschappijen worden meegenomen. Controleer wel altijd voor de zekerheid of de luchtvaartmaatschappij waar jij mee vliegt een maxi-cosi accepteert. Een kinderwagen is doorgaans te groot en dit mag je dus niet meenemen als handbagage.

Babyvoeding

Vloeibare stoffen zijn verboden aan boord van een vliegtuig, maar een uitzondering hierop is babyvoeding. Je mag tot 100 milliliter babyvoeding meenemen. Gekookt water voor babymelk mag niet mee aan boord van het vliegtuig. Vaak kan het cabinepersoneel wel zorgen voor gekookt water. Je zou hier eventueel van tevoren over kunnen informeren bij de luchtvaartmaatschappij.

baby bedje voor in het vliegtuig
Image by Flyebaby at Flyebaby.com

Babybedje

Er zijn luchtvaartmaatschappijen die een babybedje voorin het vliegtuig hebben. Dit bedje is doorgaans alleen bestemd voor baby's tot een paar maanden oud. Informeer hierover voordat je vliegtickets boekt, zodat je weet of je hier gebruik van kunt maken.

Voorkom overstappen onderweg

Vliegen met een baby is niet gemakkelijk en een vlucht wordt er niet makkelijker op wanneer je onderweg moet overstappen. Kies dus het liefst voor een rechtstreekse vlucht. Indien dit niet mogelijk is, zorg dan voor zo min mogelijk overstapplekken. Het is voor een baby al een hele gebeurtenis en het kind kan vervelend worden wanneer het allemaal te lang duurt. Wanneer je ergens moet overstappen, moet je er vaak uren wachten.