Facebook
Nieuws Over vliegen en acties

Zwanger vliegen

zwanger vliegen
Image by Craftyjoe at FreeDigitalPhotos.net

Een van de onderwerpen waar veel vragen uitvoortkomen is het onderwerp of je zwanger mag of kan vliegen. De regelgeving maakt het mogelijk om tot 32 weken zwangerschap te vliegen, tenzij een luchtvaartmaatschappij hier een uitzondering op maakt. Hierop moet je tijdens het boeken van een vliegticket dus goed op letten. Want sommige luchtvaartmaatschappijen hebben ook aanvullende eisen, zodat je niet kan vliegen zonder dat je een doktersverklaring hebt. Het zou natuurlijk zonde zijn van je geld als je niet mag vliegen, omdat je hier tijdens het boeken en voor het op reis gaan niet aan gedacht hebt.

Lees meer over: Zwanger vliegen

Vliegen met baby's

vliegen met baby
Image by sippakorn at FreeDigitalPhotos.net

Wanneer je een baby meeneemt tijdens je vlucht dan kan je het beste zorgen dat deze goed uitgerust is. Het is namelijk niet voor alle kinderen even makkelijk om in een drukkere omgeving in slaap te vallen. Daarnaast helpt het natuurlijk ook als je de baby in haar of zijn favoriete positie houdt. Een lievelingsspeelte (voor zover deze als in haar of zijn leven voorkomt) moet je natuurlijk ook niet thuis laten liggen. En als laatste zijn er vaak ook nog eisen en regels, wees hiervan goed op de hoogte alvorens je een vliegticket boekt. Zo weet je voordat je op reis gaat wat je te wachten staat en wat je mee moet nemen.

Lees meer over: Vliegen met baby

Vliegen met kinderen

met kinderen vliegen
Image by nokhoog_buchachon at FreeDigitalPhotos.net

De afbeelding naast deze alinea is een duidelijk voorbeeld hoe het niet moet. Net als een autovakantie heeft een vliegvakantie voor kinderen ook vermaak nodig. Je kunt niet van kinderen verwachten dat ze een lange tijd stil en rustig in de stoel blijven zitten. Neem daarom altijd wat speelgoed in de handbagage mee en bijvoorbeeld een boekje waar je uit voor kan lezen. Een idee is om ze voor vertrek een boek te laten uitkiezen in de bibliotheek voor in het vliegtuig. Op een dergelijke manier kijken kinderen hier naar uit en duurt de vlucht voor de kinderen minder lang. Zorg dus voor vermaak en dat kinderen zich bezig kunnen houden.

Lees meer over: Vliegen met kinderen

Vliegen met Gips

vliegen met gips
Image by sippakorn at FreeDigitalPhotos.net

Het zou je maar gebeuren, je wilt net op vakantie en een aantal weken voor vertrek breek je iets. Heeft dit gevolgen op je vlucht? Voor hetzelfde geldt gebeurt het op vakantie. Een goed voorbeeld hiervan is natuurlijk een wintersport vakantie, waar een beenbreuk veel sneller voorkomt. Dit omdat je op een skipiste veel sneller je been breekt dan dat je op een shopvakantie in Londen bent. Iets waar je wel op moet letten, zorg dat je goed verzekerd bent, anders kan je nog voor onaangename verrassingen komen te staan.

Lees meer over: Vliegen met gips