Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
vergelijk
Email
istanbul stad bij nacht istanbul straatbeeld istanbul turkse markt istanbul
Foto's impressies

*1: Image by Suat Eman at FreeDigitalPhotos.net, *2: Image by franky242 at FreeDigitalPhotos.net, *3: Image by sailorr at FreeDigitalPhotos.net, *4: Image by prozac1 at FreeDigitalPhotos.net

Goedkope vliegtickets Istanbul

Wil je een stedentrip maken naar Istanbul en ben je hiervoor op zoek naar goedkope vliegtickets? Dan heb je deze hier snel gevonden. Wij bieden je een compleet overzicht van alle aanbieders van goedkope vliegtickets naar Istanbul.

Een geweldige stad

Istanbul is een geweldige stad, waar Europa en Azië samenkomen. Deze miljoenenstad heeft een rijke historie. Bezoek hier een van de indrukwekkende bouwwerken als het Topkapi paleis, de Hagia Sofia en de blauwe moskee. Of maak een rondvaarttocht over de Bosporus. Ook als je van shoppen houdt, zit je hier goed. Je vindt hier tal van trendy winkels en moderne winkelcentra. Een van de tips voor in Istanbul is dan ook om te genieten van de leuke markten en winkeltjes in Istanbul.

De aanbieders

Bij de vele aanbieders als WorldTicketCenter, KLM, Schipholtickets en Cheaptickets vind je goedkope vliegtickets naar Istanbul. Je kunt hier naar toe vliegen vanaf Amsterdam, Eindhoven, Brussel en Düsseldorf. De luchtvaartmaatschappijen die naar Istanbul vliegen zijn onder meer Turkish Airlines, KLM, Corendon Airlines, Pegasus Airlines en Transavia.


De vliegvelden

Istanbul heeft twee vliegvelden. Dit zijn het Istanbul Atatürk International Airport en het vliegveld Sabiha Gökçen International Airport.

Istanbul Atatürk International Airport

Atatürk Airport ligt op 24 kilometer afstand van Istanbul, in het Europese deel. Het is het belangrijkste vliegveld van de stad. Deze luchthaven is vernoemd naar Mustafa Kemal Atatürk, de grondlegger van het moderne Turkije. Er zijn hier twee terminals. Een voor de internationale vluchten en een voor de binnenlandse. Vanaf deze luchthaven zijn er heel goede verbindingen met het centrum. Zo kan je hier naar toe reizen met de metro. Of kies voor een taxi. Deze brengt je in twintig minuten naar de stad. Een taxiritje kost ongeveer vijftien euro.

Sabiha Gökçen International Airport

De andere luchthaven, Sabiha Gökçen International Airport, ligt in het Aziatische deel. Het vliegveld is vernoemd naar de eerste vrouwelijke militaire vlieger van Turkije. Deze luchthaven ligt op veertig kilometer ten zuidoosten van het Aziatische deel van de stad en op 45 kilometer ten zuidoosten van het Europese deel. Vanaf deze airport is er geen trein-of metroverbinding naar het centrum. Je kunt de stad bereiken met een huurauto of met de shuttlebus en de lijnbus.


Amsterdam Istanbul

Vanaf Schiphol vertrekken er dagelijks meerdere rechtstreekse vluchten naar de beide luchthavens van Istanbul. Als je een vlucht wilt boeken vanaf Amsterdam naar Istanbul, dan heb je deze dan ook snel gevonden. De luchtvaartmaatschappijen die vanaf Schiphol naar Istanbul vliegen zijn onder meer Transavia, KLM, Turkish Airlines en Pegasus Airlines. Je bent dan drie-en-een-half uur aan het vliegen.

Vliegen vanaf Eindhoven

Vier keer per week vertrekken er vluchten vanaf Eindhoven naar Istanbul. Dit zijn vluchten van Transavia. Je landt dan op de airport Sabiha Gökçen.


Vliegen vanaf Brussel Zaventem

Dagelijks vertrekken er meerdere rechtstreekse vluchten naar Istanbul vanaf Brussels Airport. Zo vliegt Turkish Airlines meerdere keren per dag naar Atatürk International Airport. Pegasus Airlines vliegt weer naar Sabiha Gökçen.

Vliegen vanaf Brussel Charleroi

Lowbudget-luchtvaartmaatschappij Jetairfly vliegt in het zomerseizoen op dinsdag, donderdag en zondag naar Istanbul. Je landt dan op de airport Sabiha Gökçen.

Vliegen vanaf Düsseldorf

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om vanaf Düsseldorf naar Istanbul te vliegen. Vanaf deze internationale luchthaven vertrekken er dagelijks meerdere vluchten naar Atatürk International Airport en Sabiha Gökçen. Zo vliegt Turkish Airlines naar Atatürk International Airport. Budgetmaatschappijen Pegasus Airlines en SunExpress vliegen weer naar Sabiha Gökçen. De vlucht van Düsseldorf naar Istanbul duurt drie uur en tien minuten.

Boek nu de goedkoopste vlucht: