Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
vergelijk
Email

Goedkope vliegtickets Gazipasa

Op slechts een half uur reizen van de Turkse badplaats ligt het vliegveld Antalya Gazipasa Airport. De naam Antalya verwijst weer naar de provincie. Sinds april 2012 wordt hier meerdere malen per week naar gevolgen. Een van de bekendste luchtvaartmaatschappijen die van en naar Gazipasa vliegt is Corendon Airlines.

Snel op je vakantiebestemming

Wanneer je een vakantie boekt naar Alanya, dan is het ideaal om vanaf Amsterdam naar Gazipasa te vliegen. Vanaf deze airport ben je binnen een half uur op je vakantiebestemming. Dit scheelt je dus al een hoop reistijd. De badplaats Alanya beschikt over alle ingrediënten om een heerlijke vakantie beleven. Je kunt hier genieten van de zon, zee en het strand, tal van uitstapjes maken, heerlijk eten, winkelen en goed shoppen.

Vrij nieuw

Antalya Gazipasa Airport is nog vrij nieuw en beschikt over slechts één start- en landingsbaan. De bouw van deze airport werd al in 1999 voltooid, maar het heeft nog tot 2012 geduurd voordat er vakantiecharters naar toe vlogen.

Niet massaal

Antalya Gazipasa Airport is vrij klein en niet zo massaal. Je hoeft dan ook niet nog eens urenlang op je bagage te wachten. De incheckbalie en de gate heb je dan ook gelijk, bij binnenkomst, gevonden. Verder vind je er een klein restaurantje waar je koffie of thee kunt drinken. Ook beschikt dit vliegveld over een taxfreeshop waar je sloffen sigaretten kunt kopen.

Toeristenvisum aanschaffen

Wanneer je op het vliegveld bent geland, dan dien je eerst een toeristenvisum aan te schaffen. Deze kost vijftien euro en is 180 dagen geldig. Van deze 180 dagen mag je er negentig gebruiken. Je mag dus negentig dagen in Turkije verblijven. Dit visum wordt in je paspoort geplakt. Als je een identiteitsbewijs hebt, dan krijg je deze los mee. Het visum moet je ook weer aan de douane laten zien als je weer naar Nederland terugvliegt. Zonder dit papiertje kom je het land niet uit. Het is dan ook een aanrader om deze, tijdens je vakantie, goed te bewaren op een veilige plek in je koffer of hotelkluisje.


Vervoer vanaf de luchthaven

Als je een vliegvakantie hebt geboekt, dan word je vanaf de luchthaven opgehaald met een transferbusje. Heb je een los ticket geboekt? Dan kan je via internet heel makkelijk zelf een transfer regelen. Het voordeel is dat je in een keer naar je vakantiebestemming wordt gebracht, zonder dat er steeds wordt gestopt bij hotels om andere vakantiegangers daar af te zetten. Je hoeft niet per se een taxi vooraf een te reserveren. Meestal staan er al wat taxi’s op het vliegveld, dus je hebt er zo een gevonden. Een taxirit vanaf Gazipasa naar de badplaats Alanya kost ongeveer dertig tot veertig euro.

Vliegen vanaf Amsterdam

Rechtstreekse vluchten naar Gazipasa vertrekken nu alleen nog maar vanaf Amsterdam. Corendon Airlines vliegt hier twee keer per week naar toe. De vlucht duurt drie uur en drie kwartier. Tel hier de inchecktijd bij op van tweeëneenhalf uur en je bent ruim zes uur onderweg. Je kunt ook naar Gazipasa vliegen vanaf Düsseldorf, maar dit is geen rechtstreekse vlucht. Je vliegt dan eerst naar Oslo vanuit waar je weer naar Turkije vliegt. Je bent dan meer dan een dag onderweg. Dat is dus erg zonde van je reistijd. Wanneer je vanaf een andere luchthaven naar de Turkse Riviera wilt vliegen, dan kun je er ook voor kiezen om een vliegticket te boeken naar Antalya.

Boek nu de goedkoopste vlucht: