Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
vergelijk
WTC.nl: Goedkope vliegtickets antalya
WTC.nl
€ 117.00Vanaf
Arkefly: Goedkope vliegtickets antalya
Arkefly
€ 52.00Vanaf
VliegTickets.nl: Goedkope vliegtickets antalya
VliegTickets.nl
€ 112.00Vanaf
Email

Gazipasa Airport

Deze piepjonge luchthaven werd afgewerkt in 1999, maar begon pas met internationale vluchten in 2011. De ideale ligging van Gazipasa airport, maakt haar erg populair bij de vakantiegangers die een vakantie geboekt hebben in Alanya. De luchthaven ligt slechts op 30 minuten rijden van Alanya. Dit is een hele verbetering ten opzichte van de 120 km die men vroeger moest afleggen tussen de luchthaven van Antalya en het toeristische gebied rond Alanya.

Alanya.

De Turkse badplaats Alanya, gelegen in de provincie Antalya, ontvangt elk jaar duizenden toeristen van over heel Europa. De prachtige omgeving, het mediterrane klimaat, de uitgestrekte zandstranden, de historische achtergrond en het heerlijke eten vormen de ingrediёnten van een onvergetelijke vakantie en overtuigen steeds meer Nederlanders om tijdens de zomermaanden hierheen te trekken.

Klein maar fijn.

Alanya Gazipasa airport heeft maar 1 start- en landingsbaan en is dus erg klein. Een voordeel is dat alles vlot te vinden is en er niet heel veel vluchten tegelijkertijd kunnen passeren. De bagage ligt na aankomst meteen op de band en er moet amper worden gewandeld. Gazipasa airport is er trots op een vlugge doortocht te garanderen. Er bevindt zich een klein restaurant in de vertrekhal waar dat er lichte maaltijden en drankjes verkrijgbaar zijn. Ook is er een klein winkeltje waar dat het mogelijk is de laatste Turkse lires aan tax free-spullen te besteden.

Luchtvaartmaatschappijen.

Er zijn op dit moment nog maar enkele luchtvaartmaatschappijen die op Gazipasa airport vliegen maar met het stijgen van haar populariteit zal dit zeker meer worden. De lage-kosten maatschappij Transavia met Neckermann en Corendon Airlines vliegen beiden naar Gazipasa airport vanaf Amsterdam. Thomas Cook airlines vliegt naar Alanya vanaf Brussel, Hamburg airways en Corendon Airlines vanaf Duitsland en SAS Scandinavian Airlines vliegt vanuit Scandinaviё.

Transport.

Gazipasa airport is perfect gelegen op slechts 30 km van de prachtige stranden van Mahmutlar en 45 km van de resorts van Alanya. Vakantiegangers die geboekt hebben bij een touroperator hebben de transferbussen naar hun hotel bij aankomst klaarstaan, maar voor de individuele reiziger is het ook mogelijk een taxi te nemen. Taxi prijzen zijn goedkoper dan bij ons en zijn zowel ‘s nachts als overdag hetzelfde. De chauffeurs geven met plezier een berekening van de totale som voor vertrek gebaseerd op het principe dat er 2,9 TL wordt gerekend per km bovenop een initiёle som van 2,9 TL. Het is niet nodig een taxi op voorhand te reserveren, want er staan er steeds een hoop aan de uitgang te wachten.De transferbussen van de grote touroperators kunnen er soms wat langer over doen indien er in veel verschillende hotels moet worden halt gehouden, maar over het algemeen is de reistijd flink verkort in vergelijking met de afstand die er voorheen moest worden afgelegd vanuit Antalya airport.Vanaf Amsterdam is het ongeveer 3 uur en 45 minuten vliegen. Voor slechts € 187.00 zijn er al vluchten te vinden tussen Amsterdam en Gazipasa airport.

Boek nu de goedkoopste vlucht:

WTC.nl: Goedkope vliegtickets bodrum
WTC.nl
€ 177.00Vanaf
Arkefly: Goedkope vliegtickets bodrum
Arkefly
€ 72.00Vanaf