Facebook
Nieuws Over vliegen en acties

WK Sprint 2013, Salt Lake City (Amerika)

Het WK Sprint 2013 word dit jaar georganiseerd door Salt Lake City, een held op het gebied van internationale sportevents voor de schaatswereld. Het heeft al verschillende evenementen mogen ontvangen en in 2013 word dus eindelijk weer de WK Sprint in Salt Lake City gereden. Om maar eens een lijstje op te noemen welke events de Utah Olympic Oval voorbij zijn gekomen:

  Gegevens sportevenement
 • Sport: Schaatsen
 • Evenement: WK Sprint
 • Stad: Salt Lake City (Amerika)
 • Hal: Utah Olympic Oval
 • Datum: 26 en 27 Januari 2013

 • 2001: WK schaatsen Afstanden
 • 2002: Olympische Spelen (Winter)
 • 2005: WK schaatsen Sprint
 • 2007: WK schaatsen Afstanden

Vliegtickets WK Sprint, Salt Lake City

Tips voor het boeken:

 • Data: Als je de tijd en ruimte hebt om je verblijf in Salt Lake City met een aantal dagen te verlengen kan dit in geval van een sportevenement positief uitpakken in de vliegticketprijs.
 • Vluchtduur: Wanneer je vliegtickets voor het WK Sprint 2013 naar Salt Lake City boekt dan is het niet mogelijk om een direct vlucht te boeken. Dit betekent dat je minimaal 1 overstap hebt. Daarom is het belangrijk om tijdens het boekingsproces de optie "Met 1 overstap" te selecteren in de linkerkolom, om zo onnodige extra vluchtduur te beperken.
 • Vertrektijden: Gezien de duur van de vlucht is het verstandig dat je er op let wanneer je vliegt. Wanneer je namelijk vroeg in de ochtend moet vliegen dan betekend het niet alleen dat je vroeg je bed uit moet waardoor je minder slaap te pakken hebt. Je kunt het beste goed uitgerust vertrekken, dus eind van de ochtend zou voor mij perfecte tijd zijn om te vertrekken. Bedenk wat voor u de beste vluchttijd is en selecteer dit in het boekingsmenu.

Goedkope hotels Salt Lake City

Wanneer je nog op zoek bent voor een hotel in Salt Lake City dan kan je het beste bij Bookings.com kijken. Dit is het grootste internationale hotel platform waar je ook als Nederlander eenvoudig een boeking kan doen. Hierdoor krijg je dus een goede onderlinge concurentie binnen het platform, waardoor de prijzen voor een hotelkamer ook dalen. Zo kan je eenvoudig en snel een goedkoop hotel in Salt Lake City vinden tijdens de WK Sprint 2013.

Hotels Salt Lake City

Nederlandse historie in Salt Lake City

Sven Kramer: In 2007 viel Sven Kramer drie maal in de prijzen, waarbij er in Salt Lake City 2 baanrecords sneuvelden. Het eerste record ging er dat jaar aan op de afstand 10.000 meter. Hier zette Sven Kramer een tijd van 12 minuten en 41,69 seconden neer. Een geweldige tijd, waarmee hij zijn titel kon prolongeren. De dag na zijn winst op de 10.000 meter won hij samen met het onderdeel ploegenachtervolging goud en zette op het onderdeel wederom een baanrecord neer.

Ploegenachtervolging, met Sven Kramer, Carl Verheijen en Erben Wennemars: De dag na de winst op de 10.000 meter betekende niet dat het feest voor Nederland op was. Hierbij werd niet enkel het baanrecord gebroken, maar werd er een tijd neergezet die nog steeds in de boeken staat als snelste tijd met de Ploegenachtervolging.

De schaatshal in Salt Lake City: Utah Olympic Oval

De ijsbaan voor de Olympische spelen 2002: Zo'n 20 jaar geleden waren er grote ideeën in Salt Lake City, men wou de Olympische spelen hun kant optrekken. Hierbij komt natuurlijk het een en ander kijken. Zo stond er ook in de planning om een geweldige ijsbaan te bouwen. En wel een ovale ijsbaan, om zo het hoogste rendement uit ticketverkoop te kunnen genereren. Toen ze de Olympische spelen voor 2002 kregen toegewezen werd alles in gang gezet, wat tot op dit moment, vanaf 2009, zelfs als snelste ijsbaan ter wereld te boeken staat.

De snelste ijsbaan ter wereld! Deze ijsbaan is er niet zomaar een. Het Thials in Heerenveen kan er zelfs niet aan tippen. Maar in verhouding doet de Friese ijsbaan het zeker niet slecht, met een vierde plaats op de ranglijst van snelste ijsbanen mogen we zeker niet ontevreden zijn. Het puntentotaal van deze ranglijst word vormgegeven door de baanrecords. Vooral de mannen hebben in 2009 goede tijden neergezet in het Utah Olympic Oval. Hierdoor schoof het de Canadese ijsbaan Olympic Oval voorbij.