Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
vergelijk
Vliegtickets madrid
Email

Vliegveld Madrid

Het vliegveld Barajas in Madrid is de grootste luchthaven van Spanje en het belangrijkste vliegveld Madrid. De luchthaven verwerkt elk jaar meer dan 40 miljoen passagiers die afkomstig zijn van veel binnenlandse, Europese en intercontinentale vluchten. Enkele jaren terug is vliegveld Madrid uitgebreid met twee start- en landingsbanen en een supermoderne terminal waarmee het de groeiende stroom passagiers moet kunnen verwerken. Barajas Airport is nu berekend op meer dan 70 miljoen passagiers elk jaar.

Kenmerken voor het vliegveld
  • Een taxirit naar Madrid kost zo'n 50 euro
  • Het vliegveld ligt zo'n 13 kilometer van de stad Madrid
  • Met het openbaar vervoer is de stad prima te bereiken

Bereikbaar met openbaar vervoer

Vliegveld Madrid ligt op zo'n 13 kilometer afstand van de stad Madrid en is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. Vanuit het financiële centrum van Madrid gaat een directe metroverbinding die in zo'n 12 minuten van het station naar de luchthaven gaat. Voor sommige vluchten van bepaalde maatschappijen is er zelfs te mogelijkheid om al op het metrostation, Nuevos Minesterios, in te checken voor de vlucht.

Bereikbaar met de auto

Met de auto is vliegveld Madrid vanuit de stad snel bereikbaar over de snelweg. Via de A2 richting Barcelona komt de M14 via afslag 12 direct langs de terminals voor Europese en binnenlandse vluchten. Terminal 4 en 5 van vliegveld Madrid zijn via een tunnel en de M13 bereikbaar. De luchthaven heet 3 grote parkeergarages die gemaakt zijn voor lang parkeren, P1 P2 en P4. Hier geldt een tarief van €15 voor de eerste vier dagen, daarna daalt het tarief tot €12 per dag.

Hotels bij vliegveld Madrid

Het vliegveld heeft zelf geen hotels maar in de directe omgeving zijn een aantal voordelige hotels te vinden. De meeste van deze hotels zijn vrijwel uitsluitend gericht op passagiers van het vliegveld en hebben daarom meestal ook een handige shuttle verbinding. Een bus brengt de passagiers direct van het hotel tot voor de deur van de terminal waar de vlucht vertrekt.

Horeca

Barajas International Airport Madrid heeft een groot aanbod aan winkels, restaurants en bars. Het grootste winkelgebied van vliegveld Madrid is gevestigd in de gloednieuwe terminal 4. Hier zijn veel grote en bekende ketens gevestigd alsmede meer kleine(re) winkels voor veel verschillende doelgroepen. Naast de bekende boek- en snoepwinkels zijn er veel kleding- en reisartikelen winkels gevestigd. Ook qua horeca heeft het vliegveld veel te bieden, alles bij elkaar zijn er meer dan 30 restaurants, bars en kroegen. Met vertraging en tijdens wachttijd biedt het vliegveld genoeg vertier om de verveling te verslaan.

Vliegtickets madrid

Boek nu de goedkoopste vlucht: