Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
vergelijk
Vliegtickets malaga
Email

Goedkope vliegtickets Malaga

Zin in een zonnige vakantie met een vleugje cultuur? Dan is Malaga dé bestemming voor jou! Deze bruisende zuidelijke kuststad ligt in de regio Andalusië. De winnaar van de Nobelprijs voor literatuur, Vicente Aleixandre, beschreef Malaga als een paradijsstad en dat is niet zomaar. Malaga is ook werkelijk een paradijs.

De stad ligt aan de rand van de bergen en heeft een sfeervolle stadskern. Verder vind je hier een prachtig strand, mooie bezienswaardigheden, cultuur en veel zon. Malaga is een zeer dynamische stad, waar zowel jong en oud zich kan vermaken.

Málaga Airport

Málaga Airport ligt op acht kilometer ten zuidwesten van de stad en op vijf kilometer ten noorden van de toeristenbestemming Torremolinos. Het is de belangrijkste luchthaven aan de Costa del Sol in Spanje. Málaga Airport is een van de oudste vliegvelden van Spanje. Jaarlijks worden er meer dan twaalf miljoen passagiers verwerkt. Vooral in het zomerseizoen heerst er hier een topdrukte.

Vanaf de verschillende Nederlandse luchthavens vertrekken er wekelijks meerdere vluchten naar Malaga. Zo kan je hier naar toe vliegen vanaf Schiphol, Eindhoven en Rotterdam. Ook kan je kiezen voor een vlucht vanaf Düsseldorf of Brussel. De vluchttijd duurt bijna drie uur.

Bezienswaardigheden Malaga

In Malaga kun je een strandvakantie heel goed combineren met culturele uitstapjes. Als je hier op vakantie bent, dan hoef je dus zeker niet stil te zitten! Deze stad heeft tal van prachtige bezienswaardigheden die je op je gemakje kunt bezoeken.

Zo kan je hier de belangrijke Moorse vestiging, de Alcazaba en het daarin gevestigde Archeologisch museum bekijken. Vooral als je geschiedenis wilt opsnuiven, is dit een absolute aanrader.

Het Alcazaba bestaat uit ruïnes van een voormalig fort. Deze werd gebouwd door de Romeinen en later gerestaureerd door de Moren. De Alacazaba is het best bewaarde fort van Spanje.

Teatro Romano

Tegen het Alcazaba aan, ligt het Teatro Romano. De ruïnes van dit Romeinse theater zijn in 1950 ontdekt, tijdens de renovatie van de bibliotheek. Er is hier nog veel te zien van het oorspronkelijke bouwwerk. Tot op heden worden er nog steeds nieuwe elementen van het eeuwenoude theater ontdekt.

Picassomuseum

De grootste trots van Malaga is het Piccasomuseum, dat naast het geboortehuis van deze wereldberoemde kunstenaar ligt. De vaste tentoonstelling in dit museum is familiebezit. Je kunt hier vooral de kleinere, mooie werken van Picasso bewonderen. Dit zijn objecten die hij gemaakt heeft vanaf zijn jeugd tot aan zijn laatste levensjaren. De grote werken hangen namelijk in andere musea in New York, Londen en Madrid. Tijdens een bezoekje aan het museum, kan je ook het geboortehuis bezichtigen. In dit huis krijg je een beeld van de eerste levensjaren van Picasso.

De kathedraal

Dit prachtige bouwwerk torent boven de stad uit. De kathedraal is tussen 1528 en 1782 gebouwd op de oude fundamenten van een moskee. Aan de linkerkant van het gebouw staat één toren. Eigenlijk was het de bedoeling dat er aan de rechterkant ook een toren zou komen, maar dat is er nooit van gekomen, vanwege geldgebrek. De kathedraal wordt door de inwoners van Malaga ook wel La Manquita genoemd, dat kleine één-armige vrouw betekend.

Nog veel meer activiteiten

Naast de drie bovengenoemde bezienswaardigheden bezichtigen, kan je in Malaga nog veel meer activiteiten ondernemen. Zo kan je een bezoekje brengen aan de basiliek of de arena en het museum. Of maak een wandeling over de boulevard en geniet hier van het zonnetje.

Daarnaast vind je hier ook enige verkoeling. Onder de palmbomen loop je hier lekker in de schaduw.

Verder is het een tip om een kijkje te nemen op de Mercado Atarazanas. Dit is een overdekte markt waar allerlei verse voedingsmiddelen worden verkocht. In de tijd van de Moren was er op deze plek een scheepswerf. In een van de barretjes kan je wat drinken of tapas eten. Het is een leuke plaats om de echte Spaanse sfeer op te snuiven.

Vliegtickets malaga

Boek nu de goedkoopste vlucht: