Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
vergelijk
Vliegtickets madrid
Email

Goedkope vliegtickets Madrid

Voor een heel voordelig prijsje kun je al goedkoop vliegen naar Madrid. Bij de diverse aanbieders vind je online goedkope vliegtickets naar deze Spaanse hoofdstad. Je kunt hier naar toe vliegen vanaf onder meer Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Groningen, Weeze, Düsseldorf, Brussels Airport en Brussel Charleroi. Zo kan je dus een airport liggen die het dichts bij jou in de buurt ligt. De vluchttijd duurt ruim tweeëneenhalf uur.

Madrid Barajas Airport

Het vliegveld van Madrid is de grootste luchthaven van Spanje en een van de drukste van Europa. Jaarlijks verwerkt deze airport meer dan 52 miljoen passagiers. Er zijn vier terminals te vinden. Het vliegveld ligt op de dertien kilometer afstand ten noordoosten van Madrid. Vanaf de airport kan je het centrum bereiken met de metro, trein, bus of taxi. Tevens is er een mogelijkheid om een auto te huren. Wanneer je met het openbaar vervoer reist, dan is het een tip om een toeristenpas te kopen.

Bezienswaardigheden Madrid

Madrid is een bruisende stad die je heel veel mogelijkheden biedt. Zo kan je er tal van culturele bezienswaardigheden bezichtigen, uitgaan, lekker eten en goed shoppen. Je zult hier dus heel veel plezier beleven!

Faro de Madrid

Vanaf de Faro de Madrid heb je een mooi uitzicht over de stad. Deze toren is 92 meter hoog. Het feit dat de toren 92 meter hoog is, heeft te maken met het jaar 1992. In het jaar dat deze toren werd geopend, waren er veel evenementen in Spanje. Zo werden de Olympische Spelen in Barcelona gehouden en kreeg Madrid de titel Culturele Hoofdstad van Europa 1992.

Museo del Prado

Houd je van kunst? Dan is Museo del Prado echt een absolute must see tijdens je tripje naar Madrid. Dit is namelijk één van de grootste en beroemdste kunstmusea ter wereld. De collectie bestaat uit bekende kunstwerken van de veertiende tot de negentiende eeuw. Er hangen hier duizenden schilderijen.

Palacio Real

Een bezienswaardigheid die zeker de moeite waard is om te bewonderen is het Koninklijke Paleis van Madrid. Dit is het werkpaleis van de Koning van Spanje. Palacio Real is gebouwd tussen 1738 en 1764 en het is één van de grootste paleizen van Europa. Tijdens de rondleiding kan je onder meer de troonzaal, de gala-eetzaal en de Koninklijke apotheek bezichtigen. Maak hier ook een wandeling door de tuinen. Deze zijn werkelijk prachtig.

Plaza Major

Een andere aanrader is het Plaza Major. Het is een van de belangrijkste pleinen van de stad. Naast het feit dat dit plein prachtig is om te zien, kan je je hier ook uitstekend vermaken. Zo is het een zeer gezellige plek. Geniet hier van de zon op een terrasje of ga lekker een hapje eten in een van de restaurants. In de zomer vind je hier ook veel straatartiesten en muzikanten.

Het uitgaansleven

Een van de topattracties in Madrid is toch wel het uitgaansleven. Overal in het centrum zijn cafés en barretjes te vinden. Een avondje uitgaan, begint natuurlijk met een lekker diner. In de wijk de Calle Huertas vind je heel veel leuke en goede restaurants. Ook zijn er hier veel theaters gevestigd.

Parque del Buen Retiro

Voor wat ontspanning ga je naar het Parque del Buen Retiro. Dit populaire park ligt achter het Prado Museum. Vooral in het weekend is hier veel te zien en te doen. Zo kan je hier een wandeling maken en de straatartiesten bekijken. Ook kan je hier de overblijfselen bezichtigen van het koninklijk paleis van koning Filip IV. Van dit paleis zijn twee gebouwen bewaard gebleven. Het ene gebouw is nu een legermuseum en in het andere zijn schilderijen te zien. Verder kan je hier naar het Palacio de Christal en het Palacio de Veláquez. Beide gebouwen zijn tentoonstellingsruimtes.

Vliegtickets madrid

Boek nu de goedkoopste vlucht: