Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
vergelijk
Vliegtickets ibiza
Email

Goedkope vliegtickets Ibiza

Verlang je naar zon, zee en strand? Dan is Ibiza the place to be! Dit Spaanse vakantieparadijs in de Middellandse Zee wordt ook wel het witte eiland genoemd. Overdag geniet je hier van de zon en ’s avonds ga je hier uit je dak in een van de vele discotheken. Na zonsondergang begint het leven hier pas echt op gang te komen. De terrasjes stromen dan vol en de clubs, barretjes en cafés gaan dan open.

Ibiza is zowel geschikt voor jongeren, gezinnen, als ouderen. Zo kan je hier vakantie vieren in een van de drukkere badplaatsen, maar je kunt ook een van de rustigere dorpjes opzoeken. Kortom, dit vakantieoord is dé topbestemming voor jong en oud.

Ibiza Airport

Ibiza Airport ligt op zeven kilometer afstand van Ibiza-stad. Vooral in het hoogseizoen, dat loopt van mei tot oktober heerst hier een topdrukte. Je kunt goedkoop vliegen naar Ibiza vanaf Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Weeze en Brussel. Een vlucht naar Ibiza duurt ongeveer tweeëneenhalf uur.

Als je geen transfer hebt geboekt bij een reisorganisatie, dan kun je je accommodatie bereiken met een gehuurde auto of met de bus. Overdag vertrekt er ieder half uur een bus naar de busterminal in Ibiza-stad. Vanuit deze terminal kan je weer een bus nemen naar andere plaatsen op het eiland.

Ook kan je op dit vliegveld een auto huren. In de aankomsthal zijn vijf autoverhuurbedrijven te vinden.

Een taxi naar Ibiza-stad kost ongeveer 10 euro. De rit duurt ongeveer twintig minuten.

Bezienswaardigheden op Ibiza

Ook al staat Ibiza vooral bekend om haar bruisende uitgaansleven, toch heeft dit eiland heeft je nog veel meer te bieden. Zo vind je er tal van leuke plaatsen, een prachtige natuur en mooie baaitjes en stranden.

Ibiza Stad

Een van de grootste trekpleister van Ibiza Stad is Dalt Vila en de haven, La Marina. Dalt Vila wordt omgeven door historische muren en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Dalt Vila is een van de twee overgebleven forten in Europa die nog in tact is gebleven. Of maak een wandeling maken langs de haven en strijk neer op een van de terrasjes. Vooral in de zomer is hier veel te zien. Verder is het leuk om een stadswandeling te maken door de pittoreske steegjes.

Formentera met de ferry

Vanaf Ibiza kan je een overtocht met de ferry maken naar het Formentera. Dit eiland ligt zeven kilometer ten zuiden van Ibiza. Je vindt hier een prachtige groene natuur en mooie witte stranden.

De grotten op Ibiza

Op Ibiza zijn tientallen grotten te vinden. Deze laten de geschiedenis van dit eiland zien en zijn het best bewaarde geheim van Ibiza. Ze zijn duizenden jaren geleden ontstaan. Een aantal van deze grotten zijn toegankelijk voor het publiek. De bekendste grotten zijn gewoon bewandelbaar. Onder leiding van een gids kan je een grot bezoeken.

Lokale markten

Naast het bruisende uitgaansleven staat Ibiza ook wel bekend om haar markten. Op de lokale markten kom je in aanraking met de lokale bevolking en de tradities. Deze vind je vooral op een van de kleinere dorpjes in het binnenland. Hier kan je typisch Spaanse producten of handgemaakte souvenirs kopen. Vooral de markt Las Dalias is een aanrader. Hier tref je echte traditionele spullen als keramiek, lederen artikelen en geweven manden.

Authentieke dorpjes

Ook is het de moeite waarde om een bezoekje te brengen aan de authentieke dorpjes San Jose, San Gertrudis, San Carlos en San Rafael. Deze plaatsjes beschikken over historische finca’s, dit zijn oude boerderijtjes met witgeschilderde muren. Ook kan je hier uren rondstruinen door de pittoreske steegjes.

Ses Feix

Verder is het een tip om een uitstapje te maken naar Ses Feix. Dit is een prachtig watergebied met een mix van flora en fauna. Het is het belangrijk overblijfsel van een traditioneel Moors irrigatiesysteem.

Vliegtickets ibiza

Boek nu de goedkoopste vlucht: