Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
vergelijk
Vliegtickets fuerteventura
Email

Goedkope vliegtickets Fuerteventura

Fuerteventura heeft de meeste lange witte zandstranden van de Canarische Eilanden. Het eiland biedt het hele jaar door een fijne temperatuur door een aangename wind die er vrijwel altijd staat. Fuerteventura is daarom erg populair bij zowel zon-, zee- en strandliefhebbers als windsurfers. In het binnenland zijn verschillende natuurparken te vinden.

Het vliegveld Fuerteventura Airport

Fuerteventura Airport is het enige vliegveld op het eiland en ligt ongeveer vijf kilometer ten zuiden van de hoofdstad Puerto del Rosario. Het is een klein vliegveld dat beschikt over één terminal waarbij zowel de aankomst- als de vertrekhal zich op de begane grond bevinden. Vanuit Nederland, Duitsland of België is het mogelijk om met goedkope vliegtickets op Fuerteventura te vliegen, maar eventueel zou je ook via Gran Canaria of Lanzarote kunnen gaan.

Vliegen vanaf Nederland

Goedkope vliegtickets naar Fuerteventura worden aangeboden door diverse grote vliegmaatschappijen. Vanaf Amsterdam Schiphol vlieg je met Transavia, Vueling, Arkefly of KLM naar Fuerteventura. Het is ook mogelijk om vanaf Rotterdam, Eelde of Maastricht naar de Canarische Eilanden te vliegen, alleen is het dan meestal niet mogelijk om rechtstreeks naar Fuerteventura te gaan. Vanaf Gran Canaria, Lanzarote of Tenerife kun je dan een binnenlandse vlucht boeken of je met een veerdienst naar Fuerteventura laten vervoeren.

Vliegen vanaf Duitsland

Vanaf Düsseldorf International Airport gaan meerdere vluchten rechtstreeks en dagelijks naar Fuerteventura. Je kunt goedkope vliegtickets naar Fuerteventura vinden en vliegen met Vueling, Air Berlin, TUIfly of Condor. Vanaf Düsseldorf Weeze (vlak over de grens bij Venlo) vliegt Ryanair op Fuerteventura. Met Air Berlin kun je ook vanaf Münster of Keulen vliegen.

Vliegen vanaf België

Je kunt vliegen vanaf Brussels Airport met vliegmaatschappijen zoals Vueling, Jetair Fly en Thomas Cook. Vanaf Brussel Zuid Charleroi vlieg je met een low-budget airline zoals Ryanair. Houd er wel rekening mee dat Brussel Cherleroi ruim 45 kilometer zuidelijk van Brussels Airport ligt en de reistijd vanaf Nederland minstens een half uur extra reistijd oplevert.

Vluchtduur van Nederland naar Fuerteventura

Vanaf Amsterdam vlieg je in ongeveer vier uur naar Fuerteventura. In het geval van tegenwind kan dit oplopen naar 4,5 uur. Op de Canarische Eilanden is het één uur vroeger dan in Nederland. Sommige airlines die goedkope vliegtickets naar Fuerteventura aanbieden zullen een tussenlanding maken op Lanzarote of Gran Canaria. In dat geval bedraagt de vluchtduur ongeveer zes uur.

Vliegvelden in de buurt van Fuerteventura

Lanzarote is het dichtstbijzijnde eiland met een vliegveld. Je kunt dus eventueel ook op Lanzarote vliegen en daarna een boot nemen naar Fuerteventura. Het eiland Gran Canaria ligt wat verder weg dan Lanzarote maar heeft een groter vliegveld met meer reguliere vluchten.

Vliegveld Lanzarote

Dit vliegveld ligt op Lanzarote ongeveer vijf kilometer zuidwest van Arrecife. Er zijn twee terminals, internationaal en een terminal voor het vliegen binnen de Canarische Eilanden. Lanzarote Airport wordt jaarlijks door miljoenen passagiers bezocht.

Vliegveld Gran Canaria, Las Palmas Airport

Dit vliegveld bevindt zich aan de oostkust van het eiland Gran Canaria, ongeveer 19 kilometer zuid van Las Palmas de Gran Canaria. Vanaf dit vliegveld zijn binnenlandse goedkope vliegtickets naar Fuerteventura mogelijk. De vlucht duurt dan ongeveer 30 tot 50 minuten.

Activiteiten op Fuerteventura

Het noordelijke deel van van het eiland biedt goede wind- en kitesurfmogelijkheden door de stabiele wind die hier vaak waait. Er zijn ook veel mogelijkheden om een zeiltocht te maken of een zeilboot te huren. In het zuiden van het eiland is de wind rustiger en kun je genieren van mooie en rustige zandstranden. Via wandelroutes kun je kennis maken met indrukwekkende vulkaanlandschappen, maar ook genieten van Parque Natural de las Dunas, een uitgestrekt duingebied dat erg aan een echte woestijn doet denken.

Vliegtickets fuerteventura

Boek nu de goedkoopste vlucht: