Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
vergelijk
Vliegtickets alicante
Email

Goedkope vliegtickets Alicante

Aan de Spaanse Costa Blanca, ligt de prachtige veelzijdige stad Alicante. Het is een populaire en drukbezochte plaats. Dit komt vooral door het heerlijke klimaat en de prachtige gouden stranden. Bijna het gehele jaar door is het hier mooi, warm weer. Heb je ook zin om even te genieten van wat meer zon? Dan kan je heel snel en eenvoudig een ticket boeken naar deze Spaanse bestemming.

Vanaf de diverse Nederlandse luchthavens kan je goedkoop vliegen naar Alicante. Zo vertrekken er onder meer vluchten naar deze plaats vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam. Ook kan je hier naar vliegen vanaf Weeze Airport, Düsseldorf en Brussel. De vlucht naar Alicante duurt ongeveer tweeëneenhalf uur.

Alicante Airport

Het vliegveld van Alicante ligt op negen kilometer afstand ten zuidwesten van de stad. Het is een drukbezochte luchthaven, vooral in het zomerseizoen. Dit komt, omdat deze airport de toegangspoort is naar de Costa Blanca. Jaarlijks verwerkt de luchthaven meer dan acht miljoen passagiers.

Je kunt de stad bereiken vanaf de luchthaven is met de bus, taxi of de auto. Om de veertig minuten vertrekt er een bus naar de het centrum. De rit duurt veertig minuten en kost 1 euro. Een andere snellere manier is om een taxi te nemen. Een taxirit duurt een kwartier en kost tussen de 14 en 18 euro. Je kunt natuurlijk ook een auto huren en dan naar het centrum rijden.

Bezienswaardigheden Alicante

Naast zon, zee en strand biedt Alicante je nog veel meer. Er zijn een aantal bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om een bezoekje aan te brengen. Zo kan je hier onder met het kasteel Santa Bárbara bezoeken of het provinciaal archeologisch museum. Of maak een boottocht naar het eiland Tabarca.

Het kasteel

Bij het oude kasteel, Castillo de Santa Bárbara, kan je de fundamenten bewonderen uit de Moorse tijd. Ook zie je hier Romeinse ruïnes en middeleeuwse muren. Het kasteel is gebouwd op de Benacantil heuvel en ligt op een hoogte van 166 meter. Vanaf deze plek heb je werkelijk een prachtig uitzicht op de stad en de zee. In het kasteel zelf ligt een museum met een tentoonstelling van beeldhouwwerken.

De musea

Het Provinciaal Archeologisch Museum, afgekort het MARQ, is gevestigd in een oud gebouw uit 1924. Je kunt hier archeologische opgravingen bewonderen vanaf de prehistorische tijd tot aan de christelijke tijd. Ben je een kunstliefhebber? Dan is het een aanrader om het kunstmuseum in het Casa de la Asegurada te bezoeken. Je kunt hier werken bewonderen van onder meer Miró, Gris en Picasso.

Het eiland Tabarca

Zin in een relaxte dag? Maak dan een boottocht met de veerboot naar het rustige eiland Tabarca. Dit is een beschermd Natuur en Marine Reservaat. Vanaf de haven van Alicante is het een uur varen naar Tabarca. Elk uur vertrekt er een boot met een glazen bodem. Hierdoor ontdek je de onderwaterwereld.

De bergtrein

Wil je het achterland van Alicante ontdekken? Maak dan een ritje met de bergtrein. Elk uur vertrekt de Citroenexpress van Alicante naar Denia. De route biedt prachtige panorama’s en gaat door bergtunnels en over bruggen. De treinrit duurt ruim twee uur.

Ontdek het bruisende nachtleven

Naast het bezoeken van bezienswaardigheden en musea, heeft Alicante je natuurlijk nog veel meer te bieden. Maak bijvoorbeeld een wandeling door de wijk El Barrio. Deze ligt in het oude gedeelte van de stad. Ontdek hier ook het bruisende nachtleven van Alicante. Je vindt hier tal van barretjes waar je zowel toeristen als locals ontmoet. Ook kan je in Alicante heel goed shoppen en heerlijk eten in een van de restaurants. Kortom, je zult hier werkelijk een heerlijk tijd beleven!

Vliegtickets alicante

Boek nu de goedkoopste vlucht: