Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
vergelijk
Vliegtickets barcelona
Email

Barcelona tips

Barcelona is een prachtige stad met vele bezienswaardigheden, uitgaansgelegenheden en activiteiten. Hieronder staan 10 Barcelona tips voor een geslaagde vakantie.

Tip 1: Sagrada Familia

De Sagrada Familia is een gigantische kathedraal die sinds 1886 in aanbouw is. Het binnenwerk en de torens van circa 170 meter zijn inmiddels opgetrokken, maar de ornamenten en de rest van het buitenwerk zijn nog vol in aanbouw. Deze Barcelona tip staat garant voor een geweldige ervaring.


Tip 2: Santa Maria del Mar

De Santa Maria del Mar is een andere kathedraal in Barcelona die minder toerisme aantrekt, maar daarom niet minder mooi is. De kerk is een gotisch bouwsel uit de veertiende eeuw in de wijk El Born. Het gebouw is opgetrokken met hulp van de burgers van die tijd.


Tip 3: Las Ramblas

Las Ramblas mag als Barcelona tip in dit rijtje niet ontbreken. Las Ramblas is een van de drukste en meest bekende wandelpromenades van Barcelona en misschien wel van heel Spanje. Flaneer in de gezellige drukte over deze met terrassen omringde en met levende standbeelden verfraaide wandelpromenade. Las Ramblas is zeker de moeite waard.


Tip 4: Casa Alfonso

Voor wie van tapas houdt is bij Casa Alfonso aan het goede adres. Dit is een echte authentieke tapasbar die al geruime tijd is gevestigd in Barcelona. Velen zeggen dat hier de beste Tapas van Spanje worden geserveerd. Een echte klassieke Barcelona tip dus.


Tip 5: Avinguda Portal del Àngel

Shoppen, shoppen en nog veel meer shoppen! Dat kan in Barcelona ontzettend goed, aan de Avinguda Portal del Àngel bevinden zich een aantal grote winkelketens. Maar verderop kunt u ook genieten van de kleinere winkeltjes van de locals waarin men nog echte klassieke streek- en stadsproducten verkoopt. Barcelona is een paradijs voor shoppers.


Tip 6: Tibidabo

En van shoppen, eten en flaneren kom je in Barcelona vanzelf weer terecht bij ongekende culturele bezienswaardigheden zoals Tibidabo. Tibidabo is de hoogste heuvel van Barcelona die op sommige punten een geweldig uitzicht ver de stad biedt. Er bevindt zich op deze heuvelrug onder andere een groot antiek bouwsel dat ook wel de Sacré Coeur van Barcelona wordt genoemd.


Tip 7: Hotel Omm

Als toerist heeft men ontzettend veel keus in waar men de nacht wil doorbrengen. Echter een zekere aanrader is toch wel hotel Omm. In hotel Omm kan men baden in ongekende luxe en kan men genieten van het geweldige design dat ruimschoots vertegenwoordigt is. Hotel Omm heeft maar liefst 5 sterren.


Tip 8: Moo restaurant

Moo restaurant grenst aan het Omm Hotel en biedt een uitgebreide kaart met geweldige smaakcombinaties en versnaperingen. Dit restaurant is voorzien van een Michelin ster en dat vertaald zich dan ook in een onberispelijk interieur, een onvergetelijke sfeer en natuurlijk geweldig eten.


Tip 9: GoCar

Als u op eigen houtje de stad wil verkennen huur dan een GoCar karretje. In deze vernuftige voertuigjes zit een ingebouwde GPS zodat u langs alle hoogtepunten van Barcelona kunt rijden. Daarnaast zijn deze voertuigjes voorzien van een audiogids zodat u voorzien wordt van commentaar bij hetgeen u ziet.


Tip 10: Camp Nou

Camp Nou mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje Barcelona tips, omdat dit stadion de thuisbasis is van de meest legendarische voetbalclub van de wereld. Daarnaast is dit imponerende stadion het grootste stadion van Europa en kunt het bijbehorende clubmuseum bezoeken.

Kortom, Barcelona is zeker de moeite waard. De bovenstaande Barcelona tips zijn slechts een tipje van de sluier. Een vakantie in Barcelona is voor iedereen een geweldige ervaring.

Vliegtickets barcelona

Boek nu de goedkoopste vlucht: