Facebook
Nieuws Over vliegen en acties

Kortlopende reisverzekering

Wat is een kortlopende reisverzekering eigenlijk? Wanneer moet je deze afsluiten en wat zijn de voordelen ervan?

Wat is een kortlopende reisverzekering?

Een kortlopende reisverzekering is een verzekering voor mensen die graag verzekerd willen zijn op vakantie, maar die eigenlijk niet vaak weg gaan. Bij een kortlopende reisverzekering betaal je alleen voor de periode dat je werkelijk op vakantie gaat. Je hoeft dus niet een heel jaar te betalen.

Voor wie heeft een kortlopende reisverzekering nut? reisverzekering afsluiten

Wanneer je regelmatig op vakantie gaat, dan is een kortlopende reisverzekering niet erg verstandig. Een doorlopende reisverzekering is dan meestal veel verstandiger, omdat je uiteindelijk voordeliger uit bent. Een kortlopende reisverzekering is vooral nuttig voor mensen die slechts een paar weken per jaar op vakantie gaan. Let wel op: een langlopende reisverzekering dekt ook schade tijdens een dagje of weekendje weg. Wanneer je dus niet vaak op vakantie gaat, maar wel geregeld uitstapjes maakt, kan een kortlopende reisverzekering alsnog duurder zijn.

Wat kost een kortlopende reisverzekering?

De prijs van een kortlopende reisverzekering is erg afhankelijk van de vakantie. Hoe langer je gaat, hoe duurder het uiteraard wordt. Meestal betaal je per dag een bedrag dat tussen de 50 cent en de euro zit. Maar het bedrag zelf is ook afhankelijk van je wensen. Wil je veel aanvullende verzekeringen, dan betaal je hier uiteraard ook voor.

Aanvullende verzekeringen

De kortlopende reisverzekering bestaat doorgaans uit een standaardpakket. Aanvullend kun je nog extra zaken laten verzekeren. Denk bijvoorbeeld aan een werelddekking of een dekking voor extreme sporten. Ook voor wintersport en duiken kun je je laten verzekeren. Let er wel op dat je kortlopende reisverzekering wel duurder wordt wanneer je aanvullende verzekeringen kiest.

Kortlopende annuleringsverzekering

Aanvullend op je kortlopende reisverzekering, kun je ook een kortlopende annuleringsverzekering afsluiten. Wanneer door omstandigheden je reis of vakantie toch niet door kan gaan, kun je met een annuleringsverzekering een groot deel van je geld terugkrijgen. Denk bijvoorbeeld aan iemand in je familie die ernstig ziek is of die is overleden. Een kortlopende annuleringsverzekering kan tegelijkertijd met de kortlopende reisverzekering worden afgesloten.

Verzekering afsluiten bij de reis

Veel reisorganisaties hebben de mogelijkheid om een kortlopende reisverzekering af te sluiten bij het boeken van de reis. Ze werken samen met een verzekeraar en met een simpele muisklik wordt de verzekering bij je rei toegevoegd. Je kunt er doorgaans vanuit gaan dat deze reisverzekeringen prima in orde zijn, maar als je twijfelt kun je altijd de voorwaarden inzien. Soms kun je profiteren van een korting, omdat je de reisverzekering afsluit tijdens het boeken van je reis. Dit is echter niet altijd het geval.

Zelf een reisverzekering afsluiten

Wellicht heb je toch bepaalde voorkeuren voor een verzekeraar en sluit je liever niet je reisverzekering af tijdens het boeken van de reis. Je kunt dit zelf ook regelen. Vrijwel alle aanbieders van reisverzekeringen hebben ook de mogelijkheid een kortlopende reisverzekering af te sluiten. Je moet dan aangeven wanneer je op vakantie gaat en betaalt ook dan per dag.

Wanneer zelf een kortlopende reisverzekering afsluiten?

Een kortlopende reisverzekering kun je afsluiten zodra je weet wanneer je op vakantie gaat. Het is echter ook mogelijk vlak voor je vertrek een kortlopende reisverzekering af te sluiten. Ideaal dus wanneer je bijvoorbeeld een last minute hebt geboekt.

Reisverzekeringen vergelijken

Op de websites van de verzekeraars kun je precies zien wat er wordt verzekerd bij een kortlopende reisverzekering. Dit kan per aanbieder verschillen en het is dan ook raadzaam om de verzekeringen goed met elkaar te vergelijken. Kijk wat er wordt vergoed, bekijk wat het voordeligste aanbod is en lees ook altijd goed de voorwaarden, zodat je achteraf nooit voor vervelende verrassingen komt te staan.