Facebook
Nieuws Over vliegen en acties

Doorlopende reisverzekering

Wat is een doorlopende reisverzekering eigenlijk? Wanneer doe je er verstandig aan een doorlopende reisverzekering af te sluiten en wat kost het eigenlijk?

reisverzekering afsluiten

Wat is een doorlopende reisverzekering?

Een doorlopende reisverzekering is een verzekering die je elk jaar moet betalen. Je bent dan het hele jaar verzekerd wanneer je op vakantie gaat, een weekend weg bent of zelfs een dagtrip maakt. Je bagage is verzekerd, maar ook worden onvoorziene kosten gedekt zoals vervoer of overnachting, bijvoorbeeld tijdens een ramp.

Waarom zou ik kiezen voor een doorlopende reisverzekering?

Een doorlopende verzekering is vooral heel handig wanneer je regelmatig op vakantie gaat. Mensen die twee keer of vaker per jaar op vakantie gaan, zijn voordeliger uit met een doorlopende reisverzekering dan een kortlopende reisverzekering. Daarbij zit een ongeluk in een klein hoekje en kunnen de kosten hoog oplopen wanneer je geen reisverzekering hebt.

Medische dekkingmedische dekking

Je kunt kiezen voor een aanvullende medische dekking. Er zijn veel landen waar je de kosten zelf moet betalen wanneer je in het ziekenhuis terecht komt of wanneer je een arts moet raadplegen. Deze kosten kunnen zeer hoog oplopen en daarom kan het in veel gevallen raadzaam zijn om te kiezen voor een aanvullende, medische dekking.

Werelddekkingwerelddekking

Sommige mensen reizen het liefst de hele wereld over. Van Zuid-Afrika naar Costa Rica en van Spanje naar Indonesië. De meeste doorlopende reisverzekeringen zijn alleen geschikt voor reizen binnen Europa. Wanneer je dus ook van plan bent veel buiten Europa te reizen, kun je kiezen voor een werelddekking.

Andere aanvullende verzekeringen

Behalve de medische dekking en de werelddekking zijn er nog meer aanvullende verzekeringen die je kunt afsluiten bij je doorlopende reisverzekering. Denk bijvoorbeeld aan een verzekering voor extreme sporten, een wintersportvakantie of een speciale verzekering voor je vervoersmiddel. Controleer wel altijd goed of je de aanvullende verzekeringen werkelijk nodig hebt.

Doorlopende annuleringsverzekering

Als je reis door omstandigheden niet door kan gaan, wil je dit natuurlijk annuleren. Zonder annuleringsverzekering kan het erg prijzig worden wanneer je vakantie niet door gaat. Je kunt er dus voor kiezen om aanvullend op je doorlopende reisverzekering ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Beide verzekeringen kunnen doorgaans tegelijk en bij dezelfde aanbieder worden afgesloten.

Een reisverzekering afsluiten

Wanneer je een doorlopende reisverzekering zoekt, dan zul je die ergens moeten afsluiten. Er zijn veel verschillende aanbieders waar je terecht kunt en de meeste aanbieders hebben online de mogelijkheid om de voorwaarden en de prijzen te bekijken. Bedenk goed wat jij belangrijk vindt voor een reisverzekering en bekijk ook welke mogelijkheden er zijn voor aanvullende verzekeringen. Een doorlopende reisverzekering kun je meestal online al afsluiten. Je hoeft dan alleen de gevraagde informatie in te vullen.

Reisverzekeringen met elkaar vergelijken

Om een goede keuze te maken voor een geschikte reisverzekering, kun je het beste de verschillende verzekeraar met elkaar vergelijken. Wie biedt de goedkoopste reisverzekering? Dit is echter niet het enige waar je op moet letten. Goedkoop kan betekenen dat lang niet alles wordt verzekerd. Kijk dus altijd goed wat er precies wordt vergoed bij de verzekering en lees de voorwaarden ook altijd goed. Het zou zonde zijn als je een reisverzekering afsluit die toch niet helemaal aan jouw voorwaarden voldoet.

Doorlopende reisverzekering met korting
kortings pakket

Als je goedkoper een doorlopende reisverzekering wilt afsluiten, dan is dit vaak mogelijk wanneer je kiest voor een pakket. Veel aanbieders hebben speciale pakketkorting wanneer je meerdere verzekeringen in één keer afsluit. Heb je dus verschillende verzekeringen nodig? Dan doe je er wellicht verstandig aan om dit bij een verzekeringsmaatschappij te regelen. Hoe hoog de korting is, is geheel afhankelijk van de verzekeraar en de verzekeringen die jij nodig hebt. Je kunt hier altijd over informeren.