Facebook
Nieuws Over vliegen en acties

Doorlopende reis- en annuleringsverzekering

Mensen die veel reizen doen er verstandig aan om een doorlopende reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Je hebt dan eigenlijk twee verzekeringen in één en bent hiermee verzekerd tegen veelvoorkomende problemen tijdens een vakantie of reis.

reisverzekering afsluiten

De reisverzekering

Een reisverzekering is een verzekering die je beschermt tegen problemen die je op een reis of vakantie kunt hebben. Denk aan gestolen of beschadigde spullen. Ook is een reisverzekering handig wanneer je buiten jouw schuld om langer op je vakantiebestemming moet blijven. De kosten die je dan maakt kunnen worden vergoed. Een reisverzekering is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden.

Annuleringsverzekering

De annuleringsverzekering voorkomt enorme kosten wanneer je een reis door omstandigheden moet annuleren. Denk aan overlijden binnen de familie, een gedwongen ontslag of andere tegenvallers. Wanneer de reis niet door kan gaan, krijg je vaak geen geld terug. Bij een annuleringsverzekering krijg je wel een groot deel van je gemaakte kosten vergoed.

Doorlopende reis- en annuleringsverzekering

Bij een doorlopende reis- en annuleringsverzekering profiteer je van de voordelen van beide verzekeringen. Je betaalt één keer per jaar en bent dan voor elke vakantie, weekend weg en dagtripje verzekerd. Een doorlopende reis- en annuleringsverzekering is ideaal voor mensen die regelmatig weg gaan. Je haalt de kosten er dan gemakkelijk uit.

Wat kost een doorlopende reis- en annuleringsverzekering?

De kosten van een doorlopende reis- en annuleringsverzekering zijn afhankelijk van je wensen en eisen. Er zijn verschillende aanvullende verzekeringen die je kunt afsluiten, zoals een werelddekking, extra medische dekking, wintersportdekking of een dekking voor extreme sporten. Doorgaans kun je rekenen op zo’n 100 tot 150 euro per jaar.

Moet ik per jaar of maand betalen?

Bij de meeste doorlopende reis- en annuleringsverzekeringen betaal je per jaar, maar je kunt ook de optie hebben om per maand te betalen. Je kunt hierover informeren bij je verzekeraar.

Verzekeringen vergelijken

Op zoek naar een goede doorlopende reis- en annuleringsverzekering? Dan kun je het beste de verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Kijk niet alleen naar de prijs. De goedkoopste aanbieder lijkt vaak de beste, maar hoeft het niet te zijn. Controleer dus ook altijd goed wat er precies wordt vergoed en lees ook altijd de voorwaarden.

Verzekering afsluiten

Een doorlopende reis- en annuleringsverzekering kun je gemakkelijk online afsluiten. De meeste aanbieders hebben een formulier dat je moet invullen. Dit neemt niet veel tijd in beslag. Eventueel zou je ook telefonisch je verzekering kunnen afsluiten, of vragen om een aanmeldformulier dat je per post dient te versturen.