Facebook
Nieuws Over vliegen en acties

Annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering, wat is dat nou eigenlijk en wat voor een nut heeft het om zo’n verzekering af te sluiten?

reisverzekering afsluiten

Annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering is een verzekering die handig is voor mensen die op vakantie gaan. Het kan altijd gebeuren dat je toch niet op vakantie kunt, omdat er bijvoorbeeld iemand is komen te overlijden, jij ziek bent of er andere vervelende omstandigheden zijn. Met een annuleringsverzekering krijg je de kosten die je hebt gemaakt tijdens het boeken vergoed. Hoe eerder je de reis annuleert, hoe meer geld je doorgaans vergoed krijgt. Hoeveel je precies vergoed krijgt, is afhankelijk van de voorwaarden van de verzekeraar.

Kortlopende annuleringsverzekering

Ga je niet vaak op vakantie? Dan kun je het beste een kortlopende annuleringsverzekering afsluiten. Je bent dan verzekerd voor de periode dat je werkelijk op vakantie gaat. Een annuleringsverzekering kun je vaak afsluiten tijdens het boeken van de reis. Je kunt dan ook zien met welke verzekeraar de reisorganisatie samenwerkt en tevens de voorwaarden lezen.

Doorlopende annuleringsverzekering

Mensen die regelmatig op vakantie gaan, hebben meer baat bij een doorlopende annuleringsverzekering. Dit betekent dat ze het hele jaar verzekerd zijn. Ook wanneer je regelmatig in een hotel verblijft kan een doorlopende annuleringsverzekering erg handig zijn. Een doorlopende annuleringsverzekering is voordeliger dan een kortlopende annuleringsverzekering wanneer je regelmatig weg bent.

Reisverzekering

Een annuleringsverzekering is heel handig wanneer je op vakantie gaat, maar een reisverzekering mag eigenlijk ook niet ontbreken. Een reisverzekering beschermt je tegen diefstal van je bagage. Ook krijg je de kosten vergoed wanneer je langer op je vakantiebestemming moet blijven, door bijvoorbeeld een ramp of stakingen. Er zijn reisverzekeringen waar ook een annuleringsverzekering bij in zit. Dit zul je dus goed moeten controleren voordat je een reisverzekering afsluit.

Korting op je annuleringsverzekering

Wanneer je zowel een reisverzekering als een annuleringsverzekering nodig hebt, kun je vaak profiteren van kortingen als je beide verzekeringen bij dezelfde aanbieder afsluit. Je bent dan doorgaans voordeliger uit. Hoeveel korting je krijgt is afhankelijk van de aanbieder.

Een annuleringsverzekering afsluiten

Begin met het vergelijken van verschillende aanbieders. Kijk naar de prijs, de polis en de voorwaarden. Zorg dat je op de hoogte bent van het aanbod. Als je een geschikte verzekeraar hebt gevonden, kun je de annuleringsverzekering meestal online afsluiten. Je moet dan de gevraagde informatie invullen. Vaak kost het niet veel tijd en is het zo gepiept. Een andere mogelijkheid is om telefonisch je verzekering af te sluiten. De medewerkers helpen je graag verder.