Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
vergelijk
Vliegtickets porto
Email

Goedkope vliegtickets Porto

Porto is een stad ten noordwesten van Portugal. Deze havenstad is gelegen aan de kuststrook Costa Verde, aan de oevers van de rivier de Douro. Porto telt zo’n 240.000 inwoners en de oppervlakte van de stad bedraagt 42 km2. De stad heeft een mediterraan klimaat, waardoor de zomers warm zijn en de winters mild. Vanaf Amsterdam vlieg je in gemiddeld 2 uur en 19 minuten naar Porto.

Vliegveld in Porto

Ten noorden van Porto vind je het vliegveld Porto International Airport. Dit is tevens het enige vliegveld op Porto. Officieel heet dit vliegveld Francisco Sa Carneiro Airport. De afstand tussen het vliegveld en het centrum van Porto (Sao Bento) bedraagt 16 km en is gemakkelijk te bereiken.

Van Porto Airport naar Porto Centrum

<

De makkelijkste manier om van het vliegveld naar het centrum te komen is met de metro. Deze rijdt om de 20 minuten naar het centrum en de reistijd bedraagt 26 minuten. Een duurdere optie is het nemen van een taxi. Een auto huren kan natuurlijk ook, bij autoverhuurbedrijven Budget, Auto Jardim, Europcar, Guerin, Hertz en Avis.

Vliegen vanaf Amsterdam

schiphol airport

Vanaf Schiphol vlieg je met Tap-Air Portugal en Transavia rechtstreeks naar Porto . Alle maatschappijen landen op Porto Airport. De ticketprijzen bij deze maatschappijen zijn over het algemeen redelijk gemiddeld. Je kan ook kiezen voor een vlucht met overstap, maar dan ben je vaak erg lang onderweg.

Vliegen vanaf Eindhoven

eindhoven airport

Vlieg je liever vanaf Eindhoven, dan kan je naar Porto vliegen met budgetmaatschappij Ryanair. Bij Ryainair boek je goedkope vliegtickets naar Porto. Meerdere keren per week vliegt Ryanair op Porto Airport en de reistijd bedraagt 2 uur en 35 minuten. Als je op tijd boekt biedt Ryanair je vaak goedkope vliegtickets aan.

Vliegen vanaf Maastricht

maastricht airport

Ook vanaf Maastricht Aachen Airport vlieg je met Ryanair rechtstreeks naar Porto Airport. Ze vliegen iets minder frequent dan van Eindhoven Airport maar je kan vanaf daar prima naar Porto vliegen. Ryanair biedt je goedkope vliegtickets aan naar Porto. Mocht je geen bezwaar hebben om de grens over te gaan dan kan je uitwijken naar een aantal Duitse vliegvelden.

Vliegen vanaf Düsseldorf-Weeze

weeze airport

Vanaf Duitsland kan je via Düsseldorf-Weeze met Ryanair naar Porto vliegen. Ryanair biedt goedkope vliegtickets naar Porto aan. Omdat Weeze net over de grens ligt is het goed te bereiken met de auto. Je vliegt vaak net wat goedkoper via Weeze, dus deze optie kan best aantrekkelijk zijn.

Vliegen vanaf Düsseldorf

dusseldorf airport

Vanaf Düsseldorf International Airport vliegen er flink meer vliegtuigmaatschappijen op Porto. Met Germanwings vliegt je rechtstreeks naar Porto, en deze maatschappij biedt vliegtickets naar Porto aan voor een redelijke prijs. Wil je liever voor een budgetprijs naar Porto reizen, kies er dan voor om via Weeze te vliegen. Daar biedt Ryanair goedkope vliegtickets aan naar Porto.

Vliegen vanaf Brussel Zaventem Airport

brussels airport

Vanaf Brussel Zaventem Airport vlieg je vaak heel goedkoop met Ryanair naar Porto, zeker als je op tijd boekt. Hoewel Ryanair veruit de goedkoopste tickets boekt, vliegen ook Vueling, Iberia, Transavia, British Airways, Tap-Air Portugal en Brussels Airlines rechtstreeks op Porto.

Vliegen vanaf Brussel Charleroi
charleroi airport

Ook vanaf Charleroi kun je met prijsstunter Ryanair vliegen naar Porto Airport. Er gaan elke week vaak vluchten van Ryanair dus je hebt voldoende keuze om bij Ryanair een goedkoop vliegticket naar Porto te regelen. Andere maatschappijen die rechtstreeks naar Porto vliegen zijn Tap-Air Portugal en Brussels Airlines.

Andere bestemmingen in Portugal

Buiten een bezoek aan Porto is het ook een optie om een bezoek aan de hoofdstad Lissabon te brengen, zo’n 315 km van Porto. Vanaf Porto Airport kan je ook op Lissabon vliegen. Ook kan je naar Coimbra reizen, de afstand bedraagt 117 km. Helemaal in het zuiden van Portugal vind je de kustplaats Faro, 550 km vanaf Porto Airport af.

Vliegtickets fez

Boek nu de goedkoopste vlucht: