Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
vergelijk
Vliegtickets madeira
Email

Goedkope vliegtickets Madeira

Het eiland Madeira maakt deel uit van Portugal. Van Madeira wordt gezegd dat men op dit eiland alle vier de jaargetijden tijdens een - en dezelfde vakantie kan meemaken. De verschillende delen van het eiland hebben hun eigen miniklimaat te bieden. Madeira is een zonnig eiland, waar het hele jaar door mensen hun vakantie doorbrengen.

Vlucht naar Madeira

Naar Madeira vliegen kan soms direct, maar het is ook mogelijk dat er via Lissabon gevlogen moet worden. De vlucht kan daarom van 3,5 tot wel 11 uur duren, al naar gelang of je wel of niet moet overstappen. Gelukkig kun je goedkope vliegtickets naar Madeira krijgen bij www.goedkopevliegticket.net.

schiphol airport

Het loont trouwens om tijdig te boeken. Hoe korter je naar de vertrekdatum toe boekt, hoe duurder de tickets worden. Ruim vooraf geboekt zijn er al tickets vanaf ongeveer 230 euro verkrijgbaar voor de vlucht vanaf Schiphol.

Andere vliegopties

dusseldorf airport

Wie tegen de Duitse grens woont, kan via Dusseldorf vliegen. Hier vind je ook vaker directe vluchten. Hier geldt eveneens dat wie vroeg boekt goedkope vliegtickets naar Madeira vindt vanaf net over de 300 euro.

brussels airport

Je kunt verder vanaf Brussel vliegen. Hier zijn de prijzen eveneens vanaf net over de 300 euro. Vluchten worden veelal uitgevoerd door TAP (Portugese luchtvaartmaatschappij), Lufthansa en Thomas Cook Airlines. Andere maatschappijen zijn beduidend duurder.

Op vakantie naar Madeira

Wie naar Madeira vliegt, landt op het vliegveld van Funchal, de hoofdstad. Madeira ligt op zo'n 700 kilometer van de Afrikaanse kust en op ruim 3.000 kilometer van Amsterdam. Dat betekent dat het eiland een bijzonder aangenaam klimaat heeft.

Daarnaast is er geen sprake van massatoerisme. De temperatuur ligt zo tegen de 22 graden en het eiland staat bekend als het bloemeneiland. Madeira is ideaal voor wandelaars en mensen die rust zoeken.

Van en naar het vliegveld

Eenmaal geland, is het afhankelijk wat je geboekt hebt. Is het een vlucht met auto, dan staat die bij de desbetreffende maatschappij klaar om afgehaald te worden. Is het zonder vervoer, dan kun je gebruik maken van de shuttlebus die je naar Funchal stad brengt. Heb je overnachting geboekt buiten de hoofdstad, dan rijden er de hele dag lijnbussen.

Het is handig om op internet vooraf alles even goed te bekijken, zodat je niet urenlang op een aansluiting moet wachten.

Bezienswaardigheden op Madeira

Zoals gezegd is Madeira een groen eiland. Maar liefst tweederde van het eiland is beschermd natuurgebied. Daarnaast vind je overal tuinen en natuurlijk bloemen. De naam bloemeneiland heeft Madeira niet voor niets gekregen. Overnachten kun je in een hotel, een B&B of je huisje. Dankzij de goedkope vliegtickets naar Madeira en de redelijke prijzen op het eiland zelf, blijft een vakantie binnen de normale grenzen.

Funchal

De hoofdstad biedt vakantiegangers naast een mooi oud centrum, het paleis Sao Lourenzo, een aantal botanische tuinen. Spannend is om met de kabelbaan naar de Madeira Botanical Gardens te gaan. Naast natuurpracht vind je hier ook een geweldig panorama over de stad en de Atlantische Oceaan. Neem tijd mee, want de Gardens zijn maar liefst 35.000 m2 groot.


Regionaal

Vanaf Madeira kun je, uiteraard per boot, een uitstapje maken naar het 'Gouden Eiland', zoals Porto Santo in de volksmond genoemd wordt. Dit eiland is ideaal om te windsurfen of voor mensen die van golf houden. Er zijn ook nog andere eilanden, vaak onbewoond.

Madeira ontdekken

Met de goedkope vliegtickets naar Madeira krijg je de kans om van alles te ontdekken. Er zijn mensen die volop genieten van het strand bij Formosa, anderen genieten van de zee om te surfen of windsurfen. Weer anderen gaan op ontdekking uit en voor hen zijn er onder andere de vulkanische grotten van Sao Vincente.

Vliegtickets fez

Boek nu de goedkoopste vlucht: