Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
vergelijk
Email

Goedkope vliegtickets Portugal

Portugal heeft een drietal populaire en bekende vakantie gebieden. Dit zijn de Algarve, Madeira en de Azoren. Ook zijn de Portugese steden populair als stedentrip, denk hierbij bijvoorbeeld aan Lissabon en Porto. Dit zijn respectievelijk de grootste en de een na grootste stad van Portugal.

Een populair Portugees eiland is Madeira. Het eiland ligt zo'n 700km uit de kust van Afrika en zo'n 400km ten noorden van de Canarische Eilanden. Hierdoor is het wel wat minder warm als op de Canarische Eilanden. Het is hierdoor ook minder in trek voor het massatoerisme, wat zijn voordelen kent voor de vakantiegangers die hier niet van houden. Je kunt hier heerlijke wandelingen ondernemen of met de fiets de bergen in trekken.

Lissabon

Lissabon is een stad met een groot historisch verleden. Als 1200 jaar voor Christus ontstond hier namelijk al een handelspost. De stad is sinds dien al vaak veroverd. Maar dat hield de ontwikkeling van de stad niet tegen. Middenin de 13e eeuw werd Lissabon de hoofdstad van Portugal.

De stad kent vele bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan kloosters, kerken en de Kathedraal van Lissabon. Daarnaast kent het ook modernere bezienswaardigheden, zoals bekende brug Ponte 25 de Abril, vertaald in het Nederland betekent deze naar de 25 Aprilbrug.


Vergelijk vliegtickets LissabonVliegtickets naar Lissabon vanaf: € 9999,99

Faro

Helemaal in het zuiden van het platteland vinden we Faro. Deze stad is een populaire stad in de toeristische streek de Algarve. Binnen Portugal is deze bestemming erg populair, wat vliegvakantie betreft zal Faro net iets minder populair als Lissabon zijn.

Een belangrijke reden voor een bezoek aan deze plaats is met name de zon.Met name in de zomer is de zee temperatuur hier aangenaam (zo'n 20 a 21 graden Celsius) en schijnt de zon zo'n 11 a 12 uur met een aangename temperatuur van rond de 30 graden Celsius.


Vergelijk vliegtickets FaroVliegtickets naar Faro vanaf: € 9999,99

Porto

Porto is een stad die met name bekend staat als de stad waar Port (een kruidige wijn) vandaan komt. Porto heeft tevens een groot aantal bezienwaardigheden. Het oude centrum van de stad, Ribeira, staat bijvoorbeeld op de werelderfgoedlijst. Naast het centrum is bijvoorbeeld ook de Maria Pia-brug een ware bezienswaardigheid. Naast de historische bezienswaardigheden zijn er ook mooie voorbeelden van moderne architectuur te vinden, waaronder bouwwerken van bekende architecten als Portugees Alvaro Siza en de Nederlander Rem Koolhaas.


Vergelijk vliegtickets PortoVliegtickets naar Porto vanaf: € 9999,99

Madeira

Madeira kent door haar liggin een mild klimaat. Daarnaast staat het eiland bekent als groen eiland met mooie bergen. Daarom is het eiland ook erg in trek bij natuurliefhebbers, fietsers en wandelaars.

Omdat het eiland bijna geen zandstranden kent is het geen populaire bestemming voor een zonvakantie, waardoor het eiland geen massatoerisme kent. Voor de liefhebbers die genieten van rust en groen is het eiland daarom een erg aan te bevelen vakantie eiland.


Vergelijk vliegtickets MadeiraVliegtickets naar Madeira vanaf: € 9999,99