Facebook
Nieuws Over vliegen en acties

Slapende piloot Transavia

Gepubliceerd op: 04-02-2013

transaviaEen slapende piloot van Transavia heeft in de afgelopen weken in de pers flink wat stof doen opwaaien. Het incident vond op 20 september 2012 plaats, maar kwam nu pas in de publiciteit. De Boeing 737 van de luchtvaartmaatschappij vloog van Schiphol naar Kreta. Tijdens de vlucht was de piloot in slaap gevallen.

Slapend aangetroffen

Na ongeveer tweeëneenhalf uur vliegen moest de gezagvoerder van de vlucht gebruik maken van het toilet. Terwijl de hoofdpiloot zich op het toilet bevond viel de co-piloot in slaap. De gezagvoerder probeerde na het toiletbezoek de cockpit binnen te gaan, maar de co-piloot reageerde niet op zijn oproep via de intercom.

Geen gevaar

Even later lukte het de gezagvoerder samen met het cabinepersoneel alsnog om de deur te openen en trof hij zijn partner slapend aan. Gelukkig voor de meer dan 100 passagiers stond de automatische piloot aan, waardoor het vliegtuig niet direct in gevaar is geweest tijdens de absentie van de beide piloten.

Onderzoek

Luchvaartmaatschappij Transavia laat desgevraagd in een reactie weten een onderzoek naar het voorval in te stellen, een aantal maanden na de gebeurtenis. Deze leiden waarschijnlijk echter niet tot sancties voor de desbetreffende piloot omdat deze ‘averechts zouden werken’, aldus een woordvoerder.

Ontwikkelingen

De slapende piloot van Transavia is zeker niet de eerste die het overkomt. De laatste jaren ontstaat er regelmatig rumoer rond de rust- en werktijden van piloten. De pilotenbond VNV wijt deze negatieve ontwikkelingen aan de felle concurrentiestrijd tussen vliegtuigmaatschappijen.

Oververmoeidheid

Hierdoor moeten piloten meer en langer werken, wat vaak ten koste gaat van de kwaliteit van hun werk. Oververmoeidheid is dan ook geen uitzondering. Door de extra druk vanuit de maatschappijen op de piloten verergert deze situatie.

Pilotenbond

De VNV had recentelijk een onderzoek gehouden naar de werkomstandigheden waarin de piloten hun werk moeten doen. Daaruit bleek dat één op de drie piloten in de laatste zes maanden weleens in slaap was gevallen in de cockpit. Dat hoeft geen gevaar op te leveren omdat er altijd een tweede piloot aanwezig is. Daarnaast is de automatische piloot een betrouwbare partner.

Vervolg

Het kan echter wel gevaarlijk worden als er een situatie ontstaat zoals bij de slapende piloot van Transavia. De Onderzoeksraad voor veiligheid, belast met zaken zoals deze, laat weten het incident als ernstig te beschouwen. Tegelijkertijd wacht de Raad af wat er uit het rapport van Transavia komt. Daarna zullen eventuele stappen worden ondernomen.