Facebook
Nieuws Over vliegen en acties

Ticketsale Arkefly

Gepubliceerd op: 16-01-2015

ticketsale
Het is Ticketsale bij Arke. Je kunt nu vliegtickets met flinke kortingen boeken! De op dit moment populairste bestemmingen zijn Antalya en Las Palmas. Je kunt deze Turkse en Spaanse bestemming namelijk al vanaf 99 euro boeken. Deze prijs is voor enkel de vlucht, hierbij mag je van Arkefly handbagage meenemen. Eventuele ruimbagage kan je tijdens het boekingsproces bijboeken. De actie loopt tot en met 25 Januari 2015. De actietarieven zijn van toepassing op vluchten waarbij het vertrek tot en met 25 Juni 2015 gepland staat.

Bekijk de aanbiedingen

Ticketsale bestemmingen

 • Antalya (Turkije)
 • Aruba
 • Bonaire
 • Cancun (Mexico)
 • Curacao
 • Dubai
 • Las Palmas (Canarische Eilanden)
 • Miami (Amerika)
 • Orlando (Amerika)

Arkefly Ticketsale ook geld op Arke vakanties

De prijzen van de vliegticket actie wordt tevens doorgerekend op de vakantie. Wil je dus een vliegticket voor een vakantie boeken dan kan je misschien beter alvast een pakketreis boeken, waarbij je een vliegticket en hotel boekt. Zo zorg je ervoor dat je de komende vakantie voor een zeer aantrekkelijk prijs kunt boeken.

Bekijk hier de vakanties van Arke


Door fout vliegt tal van mensen gratis met American Airlines

Gepubliceerd op: 14-09-2013

american airlinesOpvallend nieuws bereikte ons dit weekend. Er bleek een fout in het systeem van American Airlines te zitten, welke het einde van afgelopen week voor een fout in de boekingsprocedure zorgde. Wanneer mensen een ticket boekten konden ze deze gratis boeken. Een dure fout, want met ruim 600 toestellen in de lucht vervoert deze luchtvaartmaatschappij dagelijks ontzettend veel mensen naar hun bestemming.

De mensen die een gratis ticket geboekt hebben krijgen dit ticket, het wordt dus niet n.a.v. het falen van het systeem ingetrokken. Enkel de veiligheidstoeslagen, welke maximaal rond de 10 dollar liggen voor een normaal ticket, worden in rekening gebracht. Dus een ticket van een paar 100 dollar wordt opeens slechts 10 dollar. Zelfs met de NS reis je nog niet zo goedkoop.


Brussel airport wil het aantal Nederlandse reizigers verdubbelen

Gepubliceerd op: 20-06-2013

brussels airportBrussels Airport ziet de toekomst wat Nederlandse reizigers betreft positief in. Op dit moment vliegen er zo’n 300.000 passagiers vanaf Brussel naar hun bestemmingen, over 5 jaar is het doel dit aantal te verdubbelen.

Verbetering van het openbaar vervoer

Op dit moment is de kwaliteit van het openbaar vervoer netwerk al verbeterd. Een vernieuwd netwerk moet er voor zorgen, om samen met Den Haag en Arriva, de toestroom van passagiers te verbeteren. Op dit moment komt circa 30.000 van de 300.000 Nederlandse passagiers met het openbaar vervoer. Iets waar Brussels Airport zeker niet tevreden mee is. Vorig jaar is de nieuwe spoorverbinding tussen Zaventem en Brussels Airport geopend. Door het nieuwe initiatief ziet het vliegveld de Nederlandse toestroom van passagiers de komende maanden positief in.


Top 3 meest onveilige vliegmaatschappijen

Gepubliceerd op: 08-05-2013

Het tijdschrift Askmen heeft een onderzoek gedaan naar welke vliegmaatschappijen er het slechts uitkomen als het gaat om dodelijke ongevallen. Hierbij zijn de vliegmaatschappijen welke enkel nationale vluchten doen buiten beschouwing gelaten. Dus enkel de airlines welke grote afstanden vliegen zijn in het onderzoek meegenomen. Hierbij is aan de hand van het aantal gevlogen vluchten en het dodental een ranglijst gemaakt. De top 3 van deze lijst zijn de onderstaande airlines, op de volgorde van; 1, 2, 3.

Meest onveiligste vliegmaatschappij: Cubana Airlines

De luchtvaartmaatschappijen die door het tijdschrift Askmen werden bekeken schoof een duidelijke verliezer naar voren. Cubana Airlines. Een vliegmaatschappij welke met oudere vliegtuigen van het type Antonov vliegt. De vliegmaatschappij heeft over de 300.000 vluchten gevlogen, hierbij waren er maarliefst 8 incidenten met een dodelijke afloop.

Wanneer je met Cubana Airlines vliegt hoef je trouwens niet gelijk bang te zijn een ongeluk te krijgen. In 1999 was namelijk het laatste ongeluk met dodelijke afloop.

 • Aantal vluchten door de vliegmaatschappij gevlogen: 320.000
 • Aantal ongevallen met overledenen als gevolg: 8
 • Aantal overledenen tijdens deze 8 ongevallen: 404

Op één na onveiligste vliegmaatschappij: China Airlines

Een aantal grote ongelukken brengt een vliegmaatschappij niet in een goed blaadje. Een dodenaantal van 763 mensen geeft een akelig gevoel bij deze Chinese vliegmaatschappij. Deskundigen velden een hard oordeel over het laatste ongeluk met dodelijke afloop. Dit was in 2002 toen een vliegtuig van Taiwan naar Hong Kong vloog. Volgens de deskundigen was dit te wijten aan het vliegmaatschappij, omdat het vliegtuig volgens de deskundigen niet goed onderhouden was. Bij deze ‘rampvlucht’ kwamen 225 mensen om het leven.

 • Aantal vluchten door de vliegmaatschappij gevlogen: 910.000
 • Aantal ongevallen met overledenen als gevolg: 6
 • Aantal overledenen tijdens deze 6 ongevallen: 763

En de nummer drie: Iran Air

Dit jaar is er een oordeel gevallen voor Iran Air. Zij staan namelijk sinds 2013 op de Europese zwarte lijst voor transport via het luchtruim. Dit omdat er afgelopen 10 jaar een drietal grote ongelukken bij deze airline zijn gebeurt. Deze ongelukken zorgde ervoor de het dodental welke bij vluchten van Iran Air te betreuren zijn geweest over de 700 mensen is gegroeid. Reden om deze airline te weren in het Europese luchtruim.

 • Aantal vluchten door de vliegmaatschappij gevlogen: 970.000
 • Aantal ongevallen met overledenen als gevolg: 5
 • Aantal overledenen tijdens deze 6 ongevallen: 708

De overige top 10 positioneringen in de lijst van meest onveilige vliegmaatschappijen zijn:
4. Philippine Airlines
5. Kenya Airways
6. Egyptair
7. Pakistan International Airlines
8. Avianca
9. Thai Airways
10. Garuda


Eelde Airport komende 2 weken gesloten

Gepubliceerd op: 08-04-2013

eelde airportEn dan is het eindelijk zover. In Februari werd het onderhoud en de uitbreiding van Eelde Airport al bekend gemaakt.

Verlengde start en landingsbaan

Naast het onderhoud wordt namelijk ook de baan van het vliegveld verlengd. Deze moet na de werkzaamheden 700 meter langer zijn, waarmee het een lengte van 2500 meter behaald.

Nut van het verlengen
Iedereen die natuurkundig onderwezen is weet dat massa traag is. Dit betekent dat een groter vliegtuig een langere remweg nodig heeft om af te remmen bij het landen. Daarnaast komt het vliegtuig ook minder snel op snelheid, waardoor het opstijgen ook langer duurt. Met het verlengen van de baan kunnen er dus meer vliegtuigen op het vliegtuig landen, waardoor de bezoekersaantallen kunnen stijgen.

Lange weg voor een langere landingsbaan

Eelde Airport moest een lange weg gaan voor het mocht uitbreiden naar 2500 meter. Een jarenlange blokkering door omwonenden maakte het niet mogelijk om te geplande uitbreiding uit te voeren. Echter is nu het groene licht gegeven. Eelde Airport kan nu dus gaan uitbreiden. Vorig jaar steeg het aantal bezoekers op het vliegveld, dus de uitbreiding welke komende 2 weken plaatsvindt is dan ook een welkome uitbreiding!


Goedkope vliegen naar Aruba

Gepubliceerd op: 04-04-2013

arkefly
Vliegen met Arkefly is een van de beste opties wanneer je Aruba als bestemming hebt. Deze low cost airline maakt het mogelijk om goedkoop naar Aruba te vliegen. Voor de bestemmingen Bonaire of Aruba kan je voor zo’n 550-600 euro een vliegticket boeken. De bestemming Curaçao kent meer inkomende vluchten en is hierdoor ook goedkoper te bereiken. Dit verschil is gemiddeld 100 euro, maar kan met kortingen soms fors oplopen.

Boek je vliegticket naar Aruba bij Arkefly

de witte caribische strandenImage by artur84 at FreeDigitalPhotos.net

Aruba is een van de eilanden uit de groep ‘Nederlandse Antillen’. Ook dit eiland is uitermate geschikt voor een heerlijke zonvakantie. Met de witte stranden en aangename temperatuur kan je hier als zon toerist uitstekend terecht. Wanneer je meer informatie wilt over Aruba, Curacao of Bonaire dan kan je via de onderstaande links meer lezen over de bestemmingen.


British Airways geeft korting bij vliegen zonder bagage

Gepubliceerd op: 02-03-2013

british airwaysBritish Airways geeft korting bij vliegen zonder bagage. De Britse luchtvaartmaatschappij heeft daarmee besloten dezelfde weg in te slaan als concurrerende vliegtuigmaatschappijen Ryanair en easyJet. Zij besloten al eerder om kortingen op de ticketprijs uit te delen aan reizigers die enkel handbagage mee aan boord namen. British Airways geeft reizigers enkel korting op specifieke trajecten. Dat zijn doorgaans de trajecten waar passagiers überhaupt geen bagage meenemen. Passagiers die tussen Londen Gatwick en vijf specifieke luchthavens reizen, kunnen voortaan voordeliger aan boord.

Waarom korting?

Goed, British Airways geeft korting bij vliegen zonder bagage, maar waarom eigenlijk? De vliegreissector heeft ernstig te lijden onder het alsmaar zwaarder wordende gewicht van de economische crisis. Om de omzet toch nog op een acceptabel niveau te houden, zoeken vliegtuigmaatschappijen nu naarstig naar manieren om de reiziger te prikkelen het vliegtuig te pakken in plaats van de trein, boot of auto.

Verspilde moeite…

British Airways heeft met deze actie ogenschijnlijk een slimme stap gezet, maar over de effectiviteit zou je kunnen twisten. De trajecten waarop de kortingen worden verrekend, zijn namelijk vooral in trek bij passagiers die sowieso al zonder ruimbagage reizen, zoals mensen die een weekendje Engeland doen of zakenmensen die over en weer vliegen voor een afspraak. Of British Airways dus veel nieuwe klanten zal binnenhalen met deze actie, valt nog te bezien.

… of een slimme zet?

Wat hoe dan ook vast staat, is dat de actie zeer interessant is voor wie nog nooit eerder een korte vlucht zonder bagage heeft ondernomen. Mensen die tot nog toe twijfelden over een kort reisje naar Engeland, worden wellicht nu net over de streep getrokken. Dat is precies het doel van British Airways. De tijd zal leren of er daadwerkelijk genoeg animo is om de bagage thuis te laten en de oversteek naar het Britse continent te wagen.


Corendon Superkoopjes

Gepubliceerd op: 12-02-2013

corendon superkoopjesBijna iedereen gaat graag op vakantie. Sommige reizen zijn echter niet voor alle mensen bereikbaar. Corendon Superkoopjes maakt reizen ook mogelijk voor mensen met een kleine beurs. De website heeft elke week leuke aanbiedingen.

Bekijk de superkoopjes van Corendon

Voor ieder wat wils

Of je nu wilt genieten van een zomervakantie, een rondreis, een stedentrip of juist de winterzon, voor ieder heeft Corendon wat wils. Speciaal voor gezinnen biedt de website familievakanties aan, waarbij het plezier van de kinderen voorop staat. Het is toch algemeen bekend dat je het naar je zin hebt als je kinderen het ook hebben? Wil je zoeken, boeken, pakken en vertrekken? Boek dan een lastminute. De aanbiedingen van Corendon Superkoopjes kunnen in alle genoemde categorieën vallen.

En we gaan naar…

Voor deze zomer twijfel je nog tussen Turkije en Griekenland. Maar ook de reizen naar Bulgarije en Portugal staan je aan. Op de website van Corendon heb je wat reizen bekeken en verrassend genoeg gekozen voor een Egypte-reis. Tot voor kort heb je niet voor mogelijk gehouden dat Egypte bereikbaar zou zijn, niets is minder waar. Corendon biedt de reis al aan vanaf €299.


Inchecken Rotterdam Airport

Gepubliceerd op: 07-02-2013

rotterdam airportEind januari werd op Rotterdam The Hague Airport, nabij Rotterdam, begonnen met een proef genaamd Scan&Fly. In de testperiode van drie weken zal de luchthaven in samenwerking met Transavia.com een gebruiksvriendelijk systeem inzetten om passagiers zelf ruimbagage in te laten checken. Dit zou het inchecken op Rotterdam Airport een stuk eenvoudiger moeten maken. Op donderdag 7 februari zal de proef afgelopen zijn.

Nederlandse innovatie

Scan&Fly is bedacht door een Nederlands bedrijf, Type 22. Dit bedrijf specialiseert zich op de automatische bagagemarkt. Nadat reizigers thuis online hebben ingecheckt, kunnen ze nu dus ook zelf inchecken op Rotterdam Airport. Dit zou kostbare tijdswinst op moeten leveren voor de reizigers én kosten besparen bij de vliegtuigmaatschappijen.

Snelheid loont

De snelheid van reizen wordt aanzienlijk groter als het systeem blijkt te werken. Zowel de reiziger als de luchthaven kunnen profiteren van de proef. De relatief kleine afmetingen van het systeem zorgen ervoor dat het gemakkelijk op de luchthaven te plaatsen was. Er hoefde geen aanpassingen te worden gedaan om Scan&Fly mogelijk te maken, aldus een woordvoerder van Rotterdam Airport.

Belangrijke rol passagiers

Rotterdam Airport vraagt van reizigers feedback op de werking van het geautomatiseerde systeem. Op basis daarvan zullen de deelnemende partijen dan beslissen of de testperiode wordt uitgebreid. Vervolgens zal het systeem definitief ingevoerd kunnen worden.

Reizigers beslissen

Hoewel het logisch lijkt om het systeem bij succes in te voeren, bepalen de reizigers uiteindelijk of het systeem een succes wordt. De Rotterdamse luchthaven wacht – net als Transavia.com – in spanning af. Het zou een bealngrijke doorbraak kunnen betekenen in de enorme luchtvaartindustrie. De bedrijfstak snakt naar nieuwe manieren om de kosten te drukken.

Doelstellingen

Rotterdam Airport wint de laatste jaren aan populariteit. De relatief kleine luchthaven wil zijn reizigers snel op weg helpen met behulp van de beste service. De commercieel directeur van Transavia.com laat in een reactie weten dat hij verwacht dat Scan&Fly nog meer zal helpen om die doelstellingen van de luchthaven te bereiken.

Afwachten

Transavia.com streeft volgens de commercieel directeur altijd naar innovatie om de reis voor de passagiers nog comfortabeler te maken. De Rotterdamse luchthaven denkt daar precies hetzelfde over. Inchecken op Rotterdam Airport moet nog gemakkelijker worden. Over de eventuele invoering van het Scan&Fly systeem zullen de betrokken partijen later berichten.


Slapende piloot Transavia

Gepubliceerd op: 04-02-2013

transaviaEen slapende piloot van Transavia heeft in de afgelopen weken in de pers flink wat stof doen opwaaien. Het incident vond op 20 september 2012 plaats, maar kwam nu pas in de publiciteit. De Boeing 737 van de luchtvaartmaatschappij vloog van Schiphol naar Kreta. Tijdens de vlucht was de piloot in slaap gevallen.

Slapend aangetroffen

Na ongeveer tweeëneenhalf uur vliegen moest de gezagvoerder van de vlucht gebruik maken van het toilet. Terwijl de hoofdpiloot zich op het toilet bevond viel de co-piloot in slaap. De gezagvoerder probeerde na het toiletbezoek de cockpit binnen te gaan, maar de co-piloot reageerde niet op zijn oproep via de intercom.

Geen gevaar

Even later lukte het de gezagvoerder samen met het cabinepersoneel alsnog om de deur te openen en trof hij zijn partner slapend aan. Gelukkig voor de meer dan 100 passagiers stond de automatische piloot aan, waardoor het vliegtuig niet direct in gevaar is geweest tijdens de absentie van de beide piloten.

Onderzoek

Luchvaartmaatschappij Transavia laat desgevraagd in een reactie weten een onderzoek naar het voorval in te stellen, een aantal maanden na de gebeurtenis. Deze leiden waarschijnlijk echter niet tot sancties voor de desbetreffende piloot omdat deze ‘averechts zouden werken’, aldus een woordvoerder.

Ontwikkelingen

De slapende piloot van Transavia is zeker niet de eerste die het overkomt. De laatste jaren ontstaat er regelmatig rumoer rond de rust- en werktijden van piloten. De pilotenbond VNV wijt deze negatieve ontwikkelingen aan de felle concurrentiestrijd tussen vliegtuigmaatschappijen.

Oververmoeidheid

Hierdoor moeten piloten meer en langer werken, wat vaak ten koste gaat van de kwaliteit van hun werk. Oververmoeidheid is dan ook geen uitzondering. Door de extra druk vanuit de maatschappijen op de piloten verergert deze situatie.

Pilotenbond

De VNV had recentelijk een onderzoek gehouden naar de werkomstandigheden waarin de piloten hun werk moeten doen. Daaruit bleek dat één op de drie piloten in de laatste zes maanden weleens in slaap was gevallen in de cockpit. Dat hoeft geen gevaar op te leveren omdat er altijd een tweede piloot aanwezig is. Daarnaast is de automatische piloot een betrouwbare partner.

Vervolg

Het kan echter wel gevaarlijk worden als er een situatie ontstaat zoals bij de slapende piloot van Transavia. De Onderzoeksraad voor veiligheid, belast met zaken zoals deze, laat weten het incident als ernstig te beschouwen. Tegelijkertijd wacht de Raad af wat er uit het rapport van Transavia komt. Daarna zullen eventuele stappen worden ondernomen.