Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
vergelijk
Vliegtickets curacao
Email

Vliegveld Curacao

Oorspronkelijk had Curacao niet veel meer dan een eenvoudig legervliegveld onder de naam Dr. Albert Plesman Luchthaven. In 2006 kwam daar radicaal verandering in toen er voor 44 miljoen dollar een moderne, internationale luchthaven is neergezet. Vliegveld Curacao verwerkt tegenwoordig 1,4 miljoen passagiers per jaar en heeft plannen om de bestaande capaciteit van 1,6 miljoen passagiers uit te breiden naar 2,5 miljoen. Vanwege de strategische ligging kan het rekenen op druk vliegverkeer van en naar Europa, Zuid en Noord Amerika en het noord Caribisch gebied.

    Kenmerken Hato Airport
  • Startbaan van 3.410 meter, de langste van de Caribbean
  • Eén terminal die verdeeld is tussen een aankomsthal en een vertrekhal
  • Willemsstad, de dichtstbijzijnde plaats, ligt op 15 kilometer afstand
  • Wintertijd 5 uur vroeger dan in Nederland
  • Zomertijd 6 uur vroeger dan in Nederland

Vluchten

Arke Fly en KLM vliegen elke dag rechtstreeks, met hooguit een tussenstop op Sint Maarten, van Amsterdam naar Curacao. Een andere mogelijkheid om rechtstreeks te vliegen is met Air Berlin vanaf Düsseldorf. Air Berlin vliegt één keer per week naar Curacao.

Informatiebalie

Vliegveld Curacao heeft vlakbij de aankomsthal een informatiebalie met alle informatie over aankomsten, vertrektijden en eventuele vertragingen. U kunt hier ook in het Nederlands terecht.

Internet en telefoon

Vliegveld Curacao heeft WIFI zodat iedereen met een laptop of smart Phone gratis kan internetten. Voor diegenen zonder laptop zijn er tien openbare computers met internettoegang. Het vliegveld heeft ook meerdere openbare telefooncellen. Telefoneren kan met munten, telefoonkaarten of creditcard.

Financiële service

Op vliegveld Curacao bevindt zich een kantoor van de Maduro Curiels Bank waar alle mogelijke bankzaken geregeld kunnen worden. Daarnaast voorziet het vliegveld in twee wisselkantoren en diverse pinautomaten.

VIP Service

Wie het zich gemakkelijk wil maken, kan tegen extra betaling gebruik maken van de VIP Service. Speciaal VIP-personeel begeleidt u dan van het vliegtuig naar de reeds wachtende auto. U wordt dan ook bijgestaan bij de douane zodat dit proces snel verloopt. Er is ook een VIP Lounge aanwezig waar u in alle rust en luxe comfortabel kunt wachten tot uw vlucht vertrekt. De vouchers hiervoor zijn verkrijgbaar bij uw vliegmaatschappij of de informatiebalie.

Speciale Assistentie

Voor mensen die slecht ter been zijn of anderszins ondersteuning nodig hebben kunnen in eerste instantie om hulp verzoeken bij hun vliegmaatschappij. Voor verdere assistentie op het vliegveld kan tegen een kleine vergoeding extra assistentie geregeld worden. Bij de informatiebalie vertellen ze u er graag meer over.

Geschikt voor rolstoelgebruikers

Vliegveld Curacao is volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Alle liften, voetgangersgebieden, hellingen, toiletten, winkels, banken, etc., zijn gemakkelijk te navigeren voor wie van een rolstoel afhankelijk is. Met de speciale minivans van de Joseph Cares Company kunnen rolstoelgebruikers met bagage en al naar de auto gebracht worden.

Winkels

Op vliegveld Curacao kan naar hartenlust geshopt worden. Er is een ruime keus aan dutyfree goederen zoals parfum, sigaretten, drank, horloges, elektronica, etc. Maar ook buiten de dutyfree zone kan iedere shopper zijn hart ophalen. Op het hele vliegveld zijn overal handige kaarten en brochures te verkrijgen met daarin een duidelijk overzicht van alle winkels en restaurants.

Eten en drinken

Op het vliegveld is er keus uit bars, cafés en restaurants waar lokale en internationale dranken en gerechten te verkrijgen zijn. U kunt er een koud biertje halen, dampende koffie, gezonde maaltijden of meteen de plaatselijke kaas, tonijn- en vleespasteien proberen.

Parkeren

De parkeerplaats voor het terminalgebouw biedt plaats aan ongeveer 300 auto´s.

Vervoer

Bij het vliegveld staan 24 uur per dag taxi´s en minivans te wachten om de passagiers naar plaats van bestemming te brengen. Openbaar vervoer is te vinden vlak buiten de aankomsthal. Voor meer informatie over het openbaar vervoer, zie www.autobusbedrijf.com. Bij het vliegveld zijn ook huurauto´s te verkrijgen van Avis, Budget, National, Alamo, Thrifty en Hertz, met elk een eigen balie op het vliegveld. Huurauto´s zijn zeer in trek, dus het is aan te raden een huurauto ruim van te voren te boeken.

Vliegtickets curacao

Boek nu de goedkoopste vlucht: