Facebook
Nieuws Over vliegen en acties

Goedkope vliegticket van Curaçao naar Aruba

Wanneer je een vliegticket van het eiland Curaçao naar het eiland Aruba wilt boeken dan is de kans groot dat je met Insel Air zal vliegen. Deze vliegmaatschappij is met name actief in het Caribisch gebied. Dagelijks worden er door Insel Air vluchten tussen Curaçao en Aruba verzorgd. Voor een vliegticket tussen deze twee eilanden ben je normaliter rond de € 160,00 kwijt.

Vergelijk hier de vliegtickets Curaçao Aruba

Vluchtduur Vlucht: Curaçao Aruba

Wanneer je vanaf Curaçao naar Aruba vliegt dan ben je circa 30 minuten onderweg. De vluchtduur kan echter ook uitlopen, dit ligt eraan welke vlucht je boekt. Zo kan een direct vlucht ook uitlopen naar 35 of 40 minuten wanneer er een andere vliegroute tussen Curaçao en Aruba voor de vlucht is bepaald.

Insel Air

Insel Air bestaat al sinds 1993, het is een particuliere vliegmaatschappij welke op Curaçao is gevestigd. Haar thuisbasis voor de vliegtuigen is tegen Hato Airport, het vliegveld op Curaçao. De vloot van Insel Air kent een omvang van 10 vliegtuigen, waarbij er nog 2 vliegtuigen voor deze vliegmaatschappij in productie zijn.

Vergelijk de vliegtickets van Insel Air

Hemelsbrede afstand tussen Curaçao en Bonaire

Curaçao en Aruba, gemeten vanaf de vliegvelden, liggen hemelsbreed op een afstand van circa 120 km.

Boek hier je vliegticket Curaçao Aruba
cheaptickets vliegtickets

In ongeveer 20 minuten vliegt u van Curacao naar Aruba. Veel vakantiegangers op Curacao combineren hun verblijf op Curacao met een trip van een aantal dagen naar Aruba. Zelfs het boeken van een vliegticket Curacao Aruba voor een dagtrip is absoluut de moeite waard. Voor relatief weinig geld boekt u een vliegticket Curacao Aruba, de prijzen voor een vliegticket Curacao Arubaliggen tussen 45 EURO en 200 EURO.

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen van Curacao naar Aruba en hoe vaak.

  • Boek u uw vliegticket Curacao Aruba bij Tiara Air
  • Dutch Antilles Express van Curacao (DAE)
  • Insel Air

Waarom een trip naar Aruba?

Aruba is het kleinste eiland van de ABC eilanden en ligt het meest westelijk. Er wonen 107.488(2010)inwoners en het heeft een oppervlakte van 180 km waarmee het even groot is als het eiland Texel. De toeristenindustrie op Aruba is goed ontwikkeld en er zijn dan ook veel luxe en minder luxe hotels gesitueerd langs de prachtige stranden aan de westkust. Er zijn eigenlijk twee stranden waaraan de hotels liggen namelijk Palm Beach en Eagle Beach. De zogenaamde "highrise-hotels" liggen aan Palm Beach en de "lowrise-hotels" aan Eagle Beach welke meer richting van de hoofdstad Oranjestad liggen.