Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
vergelijk
Vliegtickets sintmaarten
Email

Goedkope vliegtickets Sint Maarten

Sint Maarten behoort tot de zogenaamde Bovenwindse Eilanden. Sint Maarten is een relatief klein eiland; de grootste helft hoort bij Frankrijk en de andere helft bij Nederland. De voertaal op het eiland is Engels.

In de haven Great Bay bij Philipsburg, de hoofdstad van het Nederlandse deel, vaart een continustroom van cruiseschepen, met hoofdzakelijk Amerikaanse opvarenden, af en aan. Toerisme vormt hier dan ook de belangrijkste inkomstenbron.

Een eiland, aantrekkelijk voor toeristen

Je vliegt met goedkope tickets naar Sint Maarten en je komt terecht in een tropisch paradijs. Een Luilekkerland voor iedereen die wat heeft met zon, zee en strand. Aan een blauwe, heldere zee tref je maar liefst 37 hagelwitte zandstranden. Zeilers, (diepzee)duikers, snorkelaars en surfers kunnen hier hun hart ophalen; de onderwaterwereld is ronduit verbluffend! Combineer al dat moois met de luxe faciliteiten van de hotels en resorts en de culinaire hoogstandjes van de toprestaurants op dit eiland, en je droomvakantie is een feit.

Klimaat

Op Sint Maarten is het eigenlijk altijd lekker weer. Al kan het wel hard en veel regenen. Buien zijn dan hevig maar duren maar kort. Het orkaanrisico is het grootst van juni tot oktober. Bijna altijd schijnt hier de zon en is er een continu gemiddelde temperatuur van zowel lucht, als zeewater, van zo’n 26 graden.

Vliegen naar Sint Maarten

15 kilometer van de hoofdstad Philipsburg ligt Princess Juliana International Airport (SXM). Het vliegveldje Aérogare de l'Espérance, op het Franse deel, wordt meer gebruikt voor de regionale bestemmingen. Vervoer van en naar het vliegveld is te doen via bus, minibus of taxi. Het beste vervoermiddel lijkt toch met een huurauto. Air France vliegt, vanaf Schiphol, dagelijks op Sint Maarten met een tussenstop in Parijs. Dat biedt ook kansen voor goedkope vliegtickets Sint Maarten. Vooral voor de laatste 2 weken van augustus biedt Air France vanaf Parijs tickets aan tegen aantrekkelijke tarieven.

KLM vliegt, rechtstreeks, drie keer per week op de bestemming Sint Maarten. Kijk voor goedkope vliegtickets Sint Maarten van KLM vooral naar tickets in de eerste helft van juli en de tweede helft van augustus.

Arke Fly vliegt eveneens op deze bestemming. Deze maatschappij ontwikkelt zich steeds meer als lowcostmaatschappij. Dus kan het, voor goedkope vliegtickets Sint Maarten, erg aantrekkelijk zijn met deze airline te vliegen.

Vanaf andere Europese vliegvelden

Vanaf Dusseldorf vliegt Air Berlin 1x per week (dinsdag) op Curacao. Dit is een interessante optie voor de hiervoor genoemde combinatievlucht. Ook vanaf Brussel wordt op de bestemming Curacao gevlogen. Gezien de relatief hoge ticketprijzen, zal dit geen goedkope vliegtickets Sint Maarten opleveren.

Alternatieve routes

Een retourticket tussen Sint Maarten en Curacao kost, onder andere bij Insel Air en Dutch Antilles Express, niet meer dan €140. Zoek dus ook voor een aantrekkelijke aanbieding van Nederland naar Curacao en combineer een verblijf op beide eilanden. Naast een kans op aantrekkelijke, goedkope vliegtickets Sint Maarten, beleef je op die manier ook twee Antilleneilanden voor de prijs van één.

Ook American Airlines vliegt, vanuit Miami, op de bestemming Sint Maarten. Dus ook een combinatie Florida – Antillen is mogelijk en soms zelfs tegen zeer gunstige tarieven.

Vluchtduur naar Sint Maarten

De vluchtduur voor een rechtstreekse vlucht bedraagt circa 10.00 uur. De terugweg zal doorgaans 1 uur minder vergen. Als er niet rechtstreeks wordt gevlogen, bijvoorbeeld met een tussenstop in Parijs, dan duurt de vluchtduur ongeveer 2 ½ uur langer. Vliegen via Curacao of via de Verenigde Staten, met een overstap op een andere airline, zal langer duren en is de vluchtduur uiteraard afhankelijk van overstapplaats en luchtvaartmaatschappij.

Vliegtickets sintmaarten

Boek nu de goedkoopste vlucht: