Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
vergelijk
Vliegtickets oujda
Email

Goedkope vliegtickets Oujda

Wil je graag eens een tripje maken naar Marokko? Dan is het een aanrader om een stedentrip te maken naar de stad Oujda. Binnen een paar uurtjes vlieg je al naar de Afrikaanse stad toe en ben je in een compleet andere wereld.

De stad Oujda

Oujda ligt in het noordoosten van Marokko en is de achtste grotere stad van het land. Deze plaats werd opgericht in de tiende eeuw en kent dus al een lange geschiedenis. Deze plaats is verdeeld in een oud en nieuw gedeelte. In het oude gedeelte, de medina, vind je prachtige historische bouwwerken, zoals de Bab Sidi Abdel-Wahhab en Bab Al-Gharbi. Dit zijn de twee stadspoorten. Ook is het hier een must om een wandeling te maken over de souks, ofwel de traditionele markten. Naast de souvenirs vind je hier antiek, fruit en groenten. Ben je even aan wat beweging en ontspanning toe? Maak dan een wandeling door een van de parken.

Luchthaven Oujda

Het vliegveld van Oujda heet L. Angades Airport. Het is een internationale luchthaven. Het vliegveld heeft één landingsbaan. Deze airport ligt op tien kilometer afstand van Oujda. Vanaf de luchthaven zijn er geen trein- of busverbindingen. Je kunt het centrum bereiken met een taxi. Deze vind je voor het luchthavengebouw. Als je met een taxi naar de stad reist, dan is het een aanrader om van tevoren een prijs met de taxichauffeur af te spreken.


De luchthavens

Dagelijks vertrekken er meerdere vluchten naar Oujda. Zo kan je hier naar toe vliegen vanaf Amsterdam en Brussel. De luchtvaartmaatschappijen die hier naar toe vliegen zijn Royal Air Maroc, JetairFly, Ryanair en Transavia.

Amsterdam Oujda

In Nederland worden er enkel vluchten naar Oujda aangeboden vanaf Amsterdam. Royal Air Maroc vliegt een tot twee keer per week vanaf Schiphol naar Oujda. Dit zijn altijd rechtstreekse vluchten zonder een tussenstop. Je vliegt hier naar toe in drie uur en vijftien minuten. Met de inchecktijd erbij opgeteld ben je dan vijf uur en vijftien minuten onderweg.


Brussel Oujda

Als je in het zuiden van het land woont, dan is het een optie om te vliegen vanaf Brussel. Zowel vanaf Zaventem als vanaf Charleroi vertrekken er meerdere keren per week vluchten naar Oujda.

Zaventem

Het vliegveld Brussels Airport ligt bij Zaventem. Je bereikt deze luchthaven heel gemakkelijk met de auto of het openbaar vervoer. Als je met de auto komt, dan is het verstandig om van tevoren al een parkeerplek te reserveren. Zo kan je een plaats reserveren welke dichtbij de luchthaven ligt. Royal Air Maroc vliegt meerdere keren per week rechtstreeks naar Oujda. De vluchttijd duurt drie uur. Je bent dan, met de inchecktijd erbij opgeteld, vijf uur aan het reizen.

Charleroi>

In het zomerseizoen, dat loopt van eind maart tot eind oktober, gaan er wekelijks meerdere vluchten naar Oujda. Dit zijn vluchten van de lowbudget-luchtvaartmaatschappijen Ryanair en JetairFly. Als je met Ryanair vliegt dan kan je vanaf vijftien dagen tot vier uur voor vertrek online inchecken. Het is dan de bedoeling dat je je uitgeprinte instapkaart en je incheckkaart meeneemt naar de luchthaven. Als je dit niet hebt gedaan, dan moet je voor het uitprinten van de instapkaart vaak een flink bedrag betalen.

De luchthaven van Charleroi is zowel met de auto als het openbaar vervoer goed bereikbaar. Als je met de auto naar deze luchthaven gaat, dan kan online al een parkeerplaats reserveren.

Vliegtickets oujda

Boek nu de goedkoopste vlucht: